Putin na odmoru u Sibiru ronio, pecao, splavario…

Putin se na odmoru bavio i podvodnim ribolovom (EPA)

Ruski predsjednik Vladimir Putin je ove sedmice bio na dvodnevnom odmoru u južnom Sibiru, tokom kojeg je kampirao u gustoj sibirskoj šumi, pješačio i pecao na planinskim jezerima, a proveo je i dva sata u podvodnom lovu na štuku, rekao je novinarima glasnogovornik Kremlja Dmitrij Peskov.

Putin je, prema njegovim riječima, od 1. do 3. augusta, na putu ka Blagoveščensku, napravio dvodnevnu pauzu u Tivi na jugu Sibira, a društvo su mu tokom kratkog odmora pravili ministar odbrane Sergej Šojgu, predsjednik Republike Kakasije Viktor Zimin i gradonačelnik Tive Šolban Karaul, prenosi Tass.

“Ovo nije prvi put da je Putin posjetio ovaj dio zemlje radi odmora i rekreacije, ali mu je uvijek cilj da posjeti neko novo mjesto, baš kao sada”, rekao je Peskov.

Oštra klima

On je napomenuo da u je klima u tom kraju oštra i da temperatura vode u jezerima rijetko kad pređe 17 stepeni Celzijusa, ali je istakao da “to nije spriječilo predsjednika da pliva”.

Dok je ronio tokom podvodnog ribolova, Putin je snimio neobične prizore GoPro kamerom koju je imao instaliranu na maski, a ti snimci će, zajedno sa drugim videosnimcima i fotografijama, uključujući i one napravljene iz kvadrokoptera, uskoro biti objavljene, dodao je predsjednikov glasnogovornik.

“Lovio je štuku tokom dva sata, i na kraju ju je ulovio. Bilo je to kratko, ali zanimljivo putovanje”, zaključio je Peskov, prenosi Tanjug.

U ponedjeljak 7. augusta snimci i fotografije sa Putinovog odmora biće objavljeni najprije na TV kanalima, a nešto kasnije i na internetskoj stranici Kremlja, navodi ruska agencija.

Izvor: Agencije