Putin: Trumpa sprečavaju da ispuni predizborna obećanja

Vladimir Putin, Donald Trump
Rusija, glavni saveznik Vlade Sirije u ratu, podržava Assadove snage (EPA)

Ruski predsjednik Vladimir Putin izjavio je da, ukoliko je američki predsjednik Donald Trump nepredvidiv, to je zato što ga njegovi protivnici iz zemlje sprječavaju da ispuni mnoga od svojih predizbornih obećanja.

“Njegova nepredvidivost nije samo u temelju njegove prirode. Drugi razlog je veliki otpor u zemlji jer ga zapravo sprječavaju da primijeni bilo koju od svojih predizbornih inicijativa. Tako da nije u redu reći da je nepredvidivost u njegovoj prirodi – ona ovisi o političkom sustavu SAD-a”, smatra Putin.

On je poručio da će Moskva surađivati s Trumpom unatoč svim poteškoćama, prenosi Tanjug agenciju Tass.

Ruski predsjednik naglasio je da bi Trumpa trebalo poštovati jer ima demokratski mandat, navodi Reuters.

Izabrao ga je narod

“Njega je izabrao američki narod i barem bi ga zbog toga trebalo poštovati, čak i ako nismo suglasni s njegovim stavom”, rekao je Putin na forumu o međunarodnoj politici u Sočiju, napominjući da se u SAD-u pokazuje nepoštovanje prema Trumpu.

Putin je rekao da će Rusija surađivati sa američkim partnerima koje ima.

“SAD je najveća svjetska i ekonomska sila. Nažalost, naša trgovina je beznačajna, ali svejedno, utjecaj SAD-a u svijetu je vrlo značajan. Ta zemlja je definitivno jedan od naših najvažnijih partnera. Surađivat ćemo s njima unatoč svim teškoćama, pod uvjetom da oni žele učiniti isto. Ako ne, onda nećemo to učiniti”, rekao je ruski predsjednik.

Izvor: Agencije