Rade Šerbedžija tuži Stožer iz Vukovara

Šerbedžija:'Iznenađen sam napisima u hrvatskim novinama da organiziram dolazak Angeline Jolie u Vukovar ' (EPA)

Glumac Rade Šerbedžija najavio je danas da će tužiti članove Stožera za obranu hrvatskog Vukovara koji su izrekli uvrede i optužbe na njegov račun.

“Iznenadili su me napisi u hrvatskim novinama da organiziram dolazak Angeline Jolie u Vukovar, jer o tome nisam sa Angelinom razgovarao niti to planirao. Ali me nisu iznenadili napisi nekih likova iz takozvanog Stožera za obranu hrvatskog Vukovara, koji su me u zadnjih petnaest dana već nekoliko puta napali najbezočnijim lažima, a sve naravno, u interesu predizbornih akcija i kampanja. Na njihove laži, izmišljotine, etiketiranja i prijetnje, trebat će odgovoriti sudskim prijavama, što ću i učiniti”, kazao je Šerbedžija, prenosi Hina izjavu koju je dao portalu Klix.

‘Estradizacija odavanja pijeteta’

Šerbedžija je ovo izjavio komentirajući činjenicu da je na internetskoj stranici Stožera bio izložen napadima zbog navodne “šutnje o srpskoj agresiji” kao i zbog najava o njegovom mogućem dolasku u Vukovar zajedno s holivudskom filmskom zvijezdom Angelinom Jolie.

“Rade Šerbedžija se skrio u skute Angeline Jolie i vjeruje da nitko ne vidi njegovo licemjerje. Hoće na vukovarsku Ovčaru skriven ispod suknje. Unatoč svojoj šutnji o zločinima srpsko-četničke agresije na Hrvatsku, on želi sprati ljagu krijući se iza lika svjetske humanitarke. Rade, imaj na umu – Stožer je spreman”, stajalo je u poruci.

Iz Stožera su naknadno pojasnili kako se oni ne protive tome da neko oda počast vukovarskim žrtvama, no protive se “nedoličnim pokušajima estradizacije odavanja pijeteta”.

“Takvi ni danas ne čine ništa da se kazne oni koji su zločin počinili. Cijelo vrijeme izjednačavaju krivnju i falsificiraju povijest”, saopćeno je iz Stožera uz pojašnjenje kako zbog toga “veliki broj građana Vukovara i Hrvatske” na negativan način doživljava najavu dolaska Šerbedžije na Ovčaru.

Izvor: Agencije