Oglasi

Ranjen kandidat za predsjedničke izbore

Paruir Airikian, jedan od osam kandidata za predsjedničke izbore, koji se u Armeniji trebaju održati 18. februara, ranjen je u grudi.
Uoči parlamentarnih izbora u maju 2012. u Jerevanu je povrijeđeno preko 140 osobaAFP/Getty

Nepoznati napadač je u četvrtak naveče u Jerevanu iz vatrenog oružja ranio jednog od kandidata na predstojećim predsjedničkim izborima u Armeniji, a bolnički izvori navode da je njegovo zdravstveno stanje stabilno.

Paruir Airikian, jedan od osam kandidata na predsjedničkim izborima koji u Armeniji trebaju biti održani 18.  februara, ranjen je u grudi iz vatrenog oružja u blizini svoje kuće, a policija traga za napadačem, prenio je AP.

Mogućnost odgode izbora

Glavni favorit na izborima je Serge Sarkisian,a ranjeni Airikian bi, prema istraživanjima javnog mnijenja, na izborima dobio nekoliko procenata glasova.

Predsjednik armenskg Parlamenta Ovik Abramian, koji je posjetio Airikiana u bolnici, najavio je da bi zbog ovog napada izbori mogli biti odloženi, ali u Nacionalnoj izbornoj komisiji odbili su da komentiraju takvu mogućnost.

Predsjednik Armenije ima značajna ovlaštenja i predizborna kampanja je održana uz velike tenzije.

Airikian, disident iz sovjetske ere, pridružio se štrajku glađu još jednog predsjedničkog kandidata zbog neslaganja oko procedure glasanja na izborima, naveo je AP.

U maju 2012. na skupu vladajuće Republikanske stranke u Armeniji od eksplozija balona punjenih plinom, a koje je neko zapalio cigaretom, ranjeno je više od 140 osoba.

Izvor: Agencije