Real bez Ronalda protiv Galatasaraya

Ronaldo ima mali problem sa mišićem, kazao je trener "Kraljeva" Ancelotti (EPA)

Najbolji nogometaš madridskog Reala, Portugalac Cristiano Ronaldo, zbog povrede mišića neće igrati na meču Lige evropskih prvaka u srijedu navečer protiv Galatasaraya, potvrdio je trener „Kraljeva“ Carlo Ancelotti.

„Ronaldo ima mali problem sa mišićem, ali sigurno neće igrati protiv Galatasaraya. Nadam se da će biti spreman do vikenda i utakmice sa Valladolidom, ali nećemo ništa riskirati“, rekao je italijanski stručnjak.

Real će bez fenomenalnog Portugalca, koji je ove sezone na četiri utakmice u elitnom takmičenju postigao osam golova, pokušati osvojiti makar bod i osigurati plasman u osminu finala elitnog takmičenja „Starog kontinenta“.

U drugom meču grupe B italijanski prvak Juventus dočekat će Copenhagen, a izabranicima Antonija Contea, koji u prva četiri meča imaju tri remija i poraz, pobjeda je jedina opcija ukoliko žele sačuvati teoretsku šansu za mjesto među 16 najboljih.

Kada su u pitanju ostali mečevi bit će zanimljivo u Moskvi, gdje CSKA dočekuje Bayern iz Minhena, dok će na velikom ispitu biti i Manchester United, koji gostuje u Leverkusenu.

Grupa A

Parovi: Bayer Leverkusen – Manchester United, Šahtjor – Real Sociedad.

Poredak: Manchester United 8, Bayer 7, Šahtjor 5, Sociedad 1 bod.

Grupa B

Parovi: Real Madrid – Galatasaray, Juventus – Copenhagen.

Poredak: Real Madrid 10, Galatasaray 4, Copenhagen 4, Juventus 3.

Grupa C

Parovi: Anderlecht – Benfica, PSG – Olympiakos.

Poredak: PSG 10, Olympiakos 7, Benfica 4, Anderlecht 1.

Grupa D

Parovi: CSKA Moskva – Bayern, Manchester City – Viktoria Plzen.

Poredak: Bayern 12. Manchester City 9, CSKA 3, Plzen 0.

Izvor: Agencije