Real: Lopetegui dobio otkaz nakon 14 utakmica

Julenu Lopeteguiju presudio je težak poraz od Barcelone (EPA)

Loš start Real Madrida u novoj sezoni koštao je trenera Julena Lopeteguija, koji je dobio otkaz nakon samo 14 utakmica na klupi evropskog fudbalskog prvaka.

Real Madrid je informaciju o otkazu 52-godišnjem Lopeteguiju objavio na zvaničnoj klupskoj internet stranici.

„Upravni odbor Reala održao je sjednicu te je odlučio da raskine ugovor s trenerom Julenom Lopeteguijem. Ova odluka je donesena s ciljem promjena u prvom timu i u vrijeme kada su svi ciljevi za ovu sezonu još uvijek ostvarivi“, kaže se u saopštenju koje prenosi Anadolija.

Uprava smatra da postoji velika razlika između kvaliteta ekipe u kojoj ima osam igrača nominovanih za Zlatnu loptu, što je rekord u historiji kluba te dosadašnjih rezultata.

Dodali su i kako će Lopeteguija privremeno zamijeniti Santiago Solari, koji će ekipu voditi već od utorka.

Ostvario samo šest pobjeda

Nakon poraza od Barcelone na Camp Nouu od 1:5 prošlog vikenda, mnogi mediji su već tada pisali kako Lopetegui neće dugo ostati na klupi Reala.

Lopetegui je Real preuzeo u junu ove godine nakon što je dobio otkaz u reprezentaciji Španije zbog toga što je u međuvremenu prihvatio ponudu madridskog kluba.

Pod njegovim vodstvom, Real je u 14 zvaničnih mečeva upisao 6 pobjeda, 2 remija i 6 poraza.

Real se nakon 10. kola La Lige nalazi na 9. poziciji sa 14 bodova.

Solari je 42-godišnji Argentinac koji je imao bogatu igračku karijeru, a od prošle sezone je vodio B ekipu Reala, dok je prije toga bio trener mlađih kategorija kluba. 

Kao igrač za Real je upisao 208 nastupa, postigavši 22 pogotka, a tome je dodao i 14 asistencija.

Izvor: Agencije