Real Madrid drugi finalista Lige prvaka

Golove za Atletico su postizali Saul Niguez u 12. i Antoine Griezmann iz penala u 16. minuti, dok je za Real pogodio Isco u 42. minuti (Reuters)

Real Madrid se i pored poraza u uzvratnoj utakmici polufinala nogometne Lige prvaka od Atletico Madrida 2:1, zbog bolje gol-razlike uspio plasirati u finale tog takmičenja.

Tamo Madriđane čeka Juventus koji je prethodno izbacio Monaco. Ovogodišnje finale Lige prvaka se igra 3. juna na državnom stadionu Velsa u Cardiffu u terminu od 20:45.

Golove za Atletico su postizali Saul Niguez u 12. i Antoine Griezmann iz penala u 16. minuti, dok je za Real pogodio Isco u 42. minuti.

Četrnaesto finale Reala

Real je u prvoj utakmici na domaćem terenu pobijedio 3:0 het-trikom Cristiana Ronalda. Madriđanima je ovo bilo 28. polufinale Kupa/Lige prvaka, pri čemu sedmo u nizu, a do sada su 14. puta izborili finale. Real je prošle godine, kao i 2014. bio bolji u finalu, a 2015. slavio je protiv Atletica u četvrtfinalu.

Juventus je u polufinalnom dvomeču bio bolji od Monaca (2:0, 2:1). Ekipa iz Torina je kroz historiju 11 puta igrala protiv francuskih klubova u fazi na ispadanje i svaki put prošla dalje.

Protiv Monaca je Juventus igrao dva puta, u polufinalu 1998. i četvrtfinalu 2015, i oba puta je slavio. U te četiri utakmice nije izgubio nijednu, a primio je samo jedan gol.

Juve je u obje sezone kad je izbacio Monaco igrao finale i izgubio ga: prvo od Real Madrida, a 2015. od Barcelone.

Izvor: Al Jazeera i agencije