Real Madrid osvojio titulu prvaka Evrope

Nogometaši Reala iz Madrida osvojili su titulu prvaka Europe, nakon što su boljim izvođenjem jedanaesteraca u finalu Lige prvaka bili uspješniji od Atletica.

Nakon 120 minuta igre nije se doznao pobjednik, jer je završilo 1:1, pa se pristupilo izvođenju jedanaesteraca.

Tragičar susreta postao je Juanfran, pogodivši stativu. Završilo je 5:3 (1:1) za Real.

Za Real su sva petorica igrača bila precizna, a golove su dali Lucas Vazquez, Marcelo, Bale, Ramos i Ronaldo. Kod Atletica su golove dali Griezmann, Gabi i Saul.

Realu je to ukupno 11-ta titula najboljeg na Starom kontinentu, druga u posljednje tri sezone.

Oblak spasio Atletico

Nakon prvog poluvremena Real je vodio 1:0, golom koji je postigao Sergio Ramos, ali je Atletico Madrid imao idealnu priliku za izjednačenje već na početku drugog dijela.

No, kazneni udarac Antoine Griezmann nije pretvorio u pogodak – pogodio je prečku.

Atletico je nastavljao napadati, a Real je to koristio za protunapade.

Ipak, slovenski golman uredovima Atletica Jan Oblak uspio je obraniti nekoliko vrlo izglednih prilika za pogodak i poneseni tim obranama njegovi suigrači uspjeli su izjednačiti.

Gol je postigao Carrasco, pa su se, kao i prije dvije godine u Lisabonu, igrali produžeci.

Repriza finala iz Lisabona

Nakon što je Real osvojio krunu, Zinedine Zidane je postao tek sedma osoba u povijesti koja je osvojila Kup prvaka ili Ligu prvaka kao igrač i kao trener te osmi trener koji je u debitantskoj trenerskoj sezoni stigao do europske krune.

Realu je to bilo čak 14. finale, dok je Atletico treći put igrao u finalu. Do sada je dva puta bio u finalu i oba puta je izgubio – od Bayerna (1974) i Reala (2014).

Dva madridska kluba i prije dvije godine igrali su finale Lige prvaka kada je “Kraljevski klub” također slavio nakon produžetaka, osvojivši “decimu” – deseti naslov prvaka Europe.

Real je u susretu igranom u Lisabonu pobijedio 4:1.

Izvor: Al Jazeera i agencije