Real zakoračio u polufinale Lige prvaka

Konačni rezultat u Madridu je postavio Cristiano Ronaldo golom u 57. minuti (AP)

Nakon što je Borussia Dortmund prošle sezone izbacila Real Madrid u polufinalu Lige prvaka, ove sezone sudar istih klubova dogodio se u četvrtfinalu elitnog natjecanja “Starog kontinenta”.

“Kraljevski klub” iskoristio je priliku za osvetu zbog lanjskog neuspjeha, te slavio na domaćem terenu s visokih 3:0.

Time je “jednom nogom” zakoračio u polufinale, no Nijemci se nadaju još jednom čudu.

Golove za Real postigli su Gareth Bale već u 3. minutu, a Isco je povisio rezultat 24 minute kasnije, dok je konačni rezultat postavio Cristiano Ronaldo golom u 57. minuti.

Trijumf PSG-a

U drugoj utakmici večeri sastali su se Chelsea i Paris Saint-Germain, a Parižani su i bez golova Zlatana Ibrahimovića došli do prednosti uoči uzvrata i slavili sa 3:1.

Ranim golom Lavezzija PSG je poveo, no Hazard je izjednačio iz kaznenog udarca, pa se na odmor otišlo s jednim golom u svakoj mreži. Luiz je u nastavku dao autogol, a konačni rezultat je u trećoj minuti sudačke nadoknade postigao Pastore.

Prethodne večeri su Manchester United i Bayern, te Barcelona i Atletico Madrid odigrali neriješeno, a u obje utakmice rezultat je bio identičan, 1:1.

Uzvrati su idućeg tjedna, a sastaju se Borussia Dortmund – Real Madrid i Chelsea – Paris Saint-Germain (utorak, 8. travnja), te Atletico Madrid – Barcelona i Bayern – Manchester United (srijeda, 9. travnja).

Izvor: Al Jazeera i agencije