Reverol: Desničari žele ubiti Madura

Nicolasa Madura je lider ove južnoameričke države Hugo Chavez odabrao za svog nasljednika (AFP)

Vlada Venecuele optužila je desničarske ekstremiste da namjeravaju napasti potpredsjednika države Nicolasa Madura, koga je lider ove južnoameričke države Hugo Chavez odabrao za svog nasljednika, prenosi agencija Tanjug.

„Dobili smo veoma važne obavještajne podatke, prema kojima članovi venecuelanske ekstremne desnice planiraju, uz pomoć desničarskih elemenata izvan države, napad na potpredsjednika Republike“, izjavio je ministar unutrašnjih poslova Nestor Reverol.

„Oni kuju zavjeru i protiv predsjednika nacionalne Skupštine“, naveo je Reverol, misleći na Diosdada Cabella, koji je i lider vladajuće Ujedinjene socijalističke partije Venecuele, prenosi AFP.

Reverol, koji je je govorio na provladinom skupu u glavnom gradu Karakasu, nije otkrio nijedan detalj, već je samo rekao da se taj plan o zavjeri istražuje.

Česte optužbe

Venecuelanska Vlada je tokom proteklih godina često optuživala ekstremiste iz inostranstva da planiraju ubiti Chaveza i svrgnuti Vladu, podsjeća francuska agencija.

U decembru prošle godine Venecuela je protjerala francuskog državljanina Frederica Laurenta Bouqueta, nakon što je odslužio kaznu od četiri godine zatvora zbog navodne namjere da ubije predsjednika države.

Agencija AFP podsjeća da se Chavez toliko loše osjećao da nije mogao prisustvovati svojoj inauguraciji 10. januara, te da se oporavlja na Kubi poslije četvrte operacije raka.

Izvor: Agencije