Rijeka kažnjena zbog skandiranja ‘Ubij Srbina’

Na stranicama kluba je objavljeno da je Rijeka sankcionirana i sa 21.000 eura (Reuters)

Europski nogometni savez (UEFA) kaznila je Hrvatski nogometni klub “Rijeku” zatvaranjem sjeverne tribine stadiona na Rujevici na dvoboju Europske lige protiv atenskog AEK-a 14. rujna zbog ispada navijača i skandiranja “Ubij Srbina” i “Ko ne skače – pravoslavac”.

UEFA je kaznila hrvatskog prvaka zbog uvredljivih povika, paljenja baklji i blokiranih stepenica na tribinama tijekom utakmice protiv Oympiakosa u playoffu Lige prvaka.

Na stranicama kluba je objavljeno da je Rijeka sankcionirana i s 21.000 eura zbog rasističkog ponašanja navijača, pirotehnike i loše organizacije susreta protiv grčkog tima.

Nisu pustili karte u prodaju

“Prema naknadnoj prijavi, dostavljenoj delegatu od strane partnera UEFA-e, zbog diskriminacijskog skandiranja dijela navijača na sjevernoj tribini (“Gazi, gazi, gazi Cigane”, “Ko ne skače – pravoslavac” i “Ubij Srbina”), Rijeka je kažnjena zatvaranjem sjeverne tribine na narednoj međunarodnoj utakmici. Sva navedena nedolična skandiranja su dokumentirana audio-video zapisom i dostavljena disciplinskim tijelima UEFA-e”, navode iz Rijeke.

Novoizgrađena sjeverna tribina Rujevice ima kapacitet od 2.140 mjesta, a u Europskoj ligi na tom će stadionu Rijeka ugostiti i Austriju Beč (2. studenoga) te Milan (7. prosinca).

Iz Rijeke su se žalili na odluku UEFA-e, iako neće pustiti u prodaju karte za sjevernu tribinu za duel s AEK-om.

Izvor: Agencije