Robben: Argentina nije zaslužila finale

Samo se jedna nagrada broji, a to je naslov svjetskog prvaka, kaže Louis van Gaal (AP)

Nakon što su u polufinalu poraženi poslije izvođenja penala, najbolji nizozemski nogometaš Arjen Robben izjavio je da Argentina nije zaslužila plasman u finale SP-a, prenosi Hina.

“Dali smo sve od sebe i zaslužili smo više od ovoga. Možemo biti ponosni na ono što smo napravili, ali sada samo osjećamo bol i tugu. Argentina nije zaslužila pobjedu. Nisu imali puno prilika, a i naše su šanse bile bolje. Što se tiče finala, mislim da je Njemačka pokazala više, a i tamo imam puno prijatelja, pa se nadam da će Nijemci osvojiti naslov”, rekao je Robben.

On je priznao da mu utakmica za treće mjesto protiv Brazila ne predstavlja nikakvu utjehu.

‘Bronca me ne zanima’

“Iskreno, ta brončana medalja nije nešto što me zanima. Ipak, ponosan sam na ovu ekipu. Naravno, teško je kada dođete ovako blizu trofeja, ali i polufinale je uspjeh”, zaključio je nogometaš Bayerna.

I Wesley Sneijder misli da su bili bolji od Argentine. “Dobro smo se borili, imali smo prilika koje smo morali bolje iskoristiti i zato sam tužan. U ovoj utakmici samo je jedna momčad razmišljala o penalima, a to je bila Argentina”, istaknuo je Sneijder.

Nogometaš Argentine Lionel Messi rekao je u četvrtak da je presretan zbog plasmana njegove reprezentacije u finale Svjetskog prvenstva, ali i upozorio da turnir još nije gotov.

“Ponosan sam što sam dio ove ekipe. Svi su fenomenalni. Plasirali smo se u finale, sretni smo zbog toga, ali ostao je još jedan mali korak”, rekao je Messi, koji je nakon ogleda s Nizozemskom morao na doping kontrolu.

Argentinski defanzivac Javier Mascherano smatra da je njegova ekipa zaslužila da bude u finalu SP-a.

Van Gaal: Utakmica za treće mjesto bez smisla

Izbornik nizozemske nogometne reprezentacije Louis van Gaal nakon poraza na 11-erce od Argentine u polufinalu Svjetskog prvenstva izjavio je kako ne vidi smisao u igranju utakmice za treće mjesto.

“Mislim kako se utakmice za treće mjesto ne bi trebale igrati, a to govorim već 10 godina. Nije pošteno da mi imamo jedan dan manje za oporavak od našeg protivnika, ali najgore je što jedna momčad koja je stigla jako daleko u natjecanju moće turnir završiti s dva poraza u nizu. Tako možete otići kući kao gubitnici, iako ste imali odličan nastup. Zato se utakmice za treće mjesto ne bi trebale igrati, jer samo se jedna nagrada broji, a to je naslov svjetskog prvaka”, rekao je Van Gaal, prenosi Hina.

Van Gaal je realno ocijenio zbivanja na travnjaku tijekom 120 minuta u kojima nije bilo pogodaka.

“Nismo stvorili mnogo prilika kao u ranijim utakmicama, ali to dosta govori i o tome kako je Argentina igrala. Oni su zaustavili Robbena, Van Persiea i Sneijdera, a, s druge strane, mi smo zaustavili Messija, Lavezzija i Higuaina. Obje su momčadi odigrale taktički na visokoj razini. Što se čitavog Prvenstva tiče, odigrali smo odličan turnir. Nitko nas nije vidio u polufinalu, ali izgubili smo na najgori mogući način i zato smo jako razočarani.”

Romero sunarodnjacima: Uživajte!

Junak argentinske pobjede u polufinalu Svjetskog nogometnog prvenstva protiv Nizozemske, vratar Sergio Romero, koji je u raspucavanju s bijele točke obranio udarce Rona Vlaara i Wesleya Sneijdera, poručio je svojim sunarodnjacima da uživaju.

“Uživajte u ovim trenucima! I mi ćemo večeras uživati, a od sutra kreću pripreme za finale. Neizmjerno sam sretan. Jedanaesterci su pitanje sreće, to je realnost, a ja sam imao samopouzdanja i sve je ispalo dobro”, rekao je Romero.

Argentina je zahvaljujući Romerovim obranama stigla do svog ukupno petog nastupa u finalu SP-a, a prvog nakon 24 godine, kada je u Italiji izgubila od Njemačke.

A upravo će Njemačka biti suparnik Argentine u nedjeljnom finalu na Maracani u Rio de Janeiru.

Bit će to treći put kako će se ove dvije reprezentacije sastati u finalu, jer su igrale završni susret i 1986. godine u Meksiku, kada je slavila Argentina sa 3:2.

“Vrlo sam sretan što smo stigli do finala, a sada ćemo vidjeti što možemo učiniti. Kao i uvijek, dat ćemo 100 posto”, rekao je argentinski izbornik Alejandro Sabella.

Branič nizozemske reprezentacije Ron Vlaar tijekom igre je bio najbolji igrač na terenu, ali se prilikom izvođenja 11-eraca pretvorio u tragičara, jer je njegov pokušaj zaustavio Romero.

Pele čestitao Argentincima

“Prilikom izvođenja nisam bio nervozan, bio sam koncentriran. Morao sam zabiti, ali nisam. Znam da sam odigrao odličnu utakmicu, ali taj pozitivan osjećaj je potisnut neiskorištenim 11-ercem.”

Legendarni brazilski “Kralj nogometa” Pele javno je čestitao tradicionalnim južnoameričkim rivalima Argentincima plasman u finale SP-a.

“Čestitam Argentini na velikoj pobjedi. Veselim se dolasku na Maracanu u nedjelju i finalu između dvije velike nogometne nacije”, objavio je Pele putem Twittera.

Nizozemska će utakmicu za treće mjesto igrati u subotu u Brasiliji protiv domaćina Brazila, koji je dan ranije izgubio polufinalni susret od Njemačke sa čak 1:7.

Veliko finale između Njemačke i Argentine je na programu u nedjelju u Rio de Janeiru.

Izvor: Agencije