Robin Williams najtraženiji na internetu

Jennifer Lawrence, mlada zvijezda 'Igara gladi', već ima jednog Oscara (AP)

Nedavno preminuli glumac Robin Williams bio je najtraženija zvijezda na internetu u 2014. godini, piše američki magazin Hollywood Reporter, koji je objavio listu 10 najtraženijih poznatih ličnosti na internetu.

Odmah iza junaka Društva mrtvih pjesnika je Jennifer Lawrence, zvijezda Igara gladi, čije su intimne fotografije osvanule prošlog ljeta na društvenim mrežama.

Treće mjesto zauzeo je reper Jay Z, čiji je videosnimak tuče sa Solange Knowles, sestrom njegove žene Beyonce, u liftu u New Yorku, obišao svijet.

Na četvrtoj poziciji je Kim Kardashian, sveprisutna na društvenim mrežama.

Peta je Joan Rivers, voditeljica emisije Fashion Police, koja je preminula 4. septembra na klinici u New Yorku, a šesti američki nogometaš Ray Rice, koji je suspendiran nakon što je pretukao svoju devojku.

Jolie i Midlleton

Slijede Angelina Jolie, glumica i amasadorica Ujedinjenih naroda, Renee Zellweger, čija je fizička transformacija ostavila mnoge bez komentara, Kate Midlleton, koja čeka svoju drugu “kraljevsku bebu”, i bejzbol igrač Derek Jeter, zvijezda New York Yankeeja, koji se ove godine penzionirao.

Popis je sastavljen na osnovu pretraživanja 100 miliona korisnika interneta širom svijeta u periodu od 1. januara do 15. novembra.

To objašnjava zašto se komičar Bill Cosby, zvijezda nekada veoma popularnog Cosby Showa, koji je od početka mjeseca u središtu seksualnog skandala, nije našao na listi, prenose agencije.

Izvor: Agencije