Rodman: ‘Volio bih prisustvovati sastanku Trumpa i Kima’

Rodman je kao lični prijatelj Kim Jong-una nekoliko puta putovao u Sjevernu Koreju (Reuters)

Bivši košarkaš u NBA ligi Dennis Rodman pozdravio je odluku američkog predsjednika Donalda Trumpa da se sastane sa sjevernokorejskim čelnikom Kim Jong-unom u sljedećim mjesecima i dodao da bi volio biti pratnja Trumpa na tom sastanku.

“Veliko poštovanje za predsjednika Trumpa i maršala Kim Jong-una zbog njihovog budućeg sastanka. Rekao sam to 2014. godine, da će se vrata na kraju otvoriti”, poručio je Rodman u saopćenju posredstvom svog agenta Darrena Princea za sportsku rubriku lista USA Today.

Upitan bi li volio biti u pratnji predsjednika Trumpa na tom putu, Rodman je naveo da bi volio kad bi od njega to bilo zatraženo.

Rodman (56) dospio je na naslovne stranice u prethodnim godinama zbog prijateljstva s Kimom, koga je prvi put upoznao 2013. godine.

Mirovni izaslanik SAD-a

On je, kako se navodi, nekoliko puta otad putovao u Sjevernu Koreju, a najnovija njegova posjeta toj zemlji dogodila se prošle godine u decembru, kad je dobio Trumpovo odobrenje da tamo otputuje kao mirovni izaslanik.

Kako list prenosi, bivši NBA košarkaš rekao je za britanski Guadian da je upućivao poziv Trumpu da razgovaraju.

“Pokušavao sam Donaldu od prvog dana reći: ‘Dođi da pričamo, čovječe. Reći ću ti šta maršal želi više od svega'”, rekao je Rodman.

Izvor: Agencije