Roland Garros: Stephens i Halep u finalu

Simona Halep je osigurala ostanak na prvom mjestu WTA ljestvice te treće finale na pariškoj zemlji (EPA)

Prošlogodišnja pobjednica US Opena, Amerikanka Sloane Stephens, i Rumunka Simona Halep igrat će u subotu u finalu Roland Garrosa.

Stephens je u četvrtak u polufinalu savladala sunarodnjakinju Madison Keys sa 6:4, 6:4, a do sada nikad nije otišla dalje od osmine finala Grand Slam trunira u Parizu.

Halep je ranije u četvrtak u polufinalu pobijedila najbolju špansku teniserku Garbine Muguruzu sa 6:1, 6:4, čime je osigurala ostanak na prvom mjestu WTA ljestvice, a bit će joj to treće finale na pariškoj zemlji.

Argentinac Juan Martin del Potro je u četvrtak po 11. put u karijeri pobijedio Marina Čilića, u nastavku prekinutog četvrtfinalnog dvoboja u Roland Garrosu, te se, nakon tri sata i 49 minuta borbe, probio u polufinale, savladavši najboljeg hrvatskog tenisera sa 7:6 (5), 5:7, 6:3, 7:5.

Nadalova 901. pobjeda u karijeri

Nastavak “tie-breaka” prvog seta, koji je u srijedu prekinut kod rezultata 5:5, trajao je samo dva poena; oba je osvojio Del Potro i stvorio početnu prednost u meču.

U drugom polufinala u Roland Garrosu Del Potra u petak čeka Rafael Nadal.

Španac će 11. put u karijeri igrati u polufinalu u Parizu, nakon što je u dvodnevnom četvrtfinalnom duelu preokretom došao do pobjede 4:6, 6:3, 6:2, 6:2 nad Argentincem Diegom Schwartzmanom, poslije tri sata i 42 minute igre.

Za 32-godišnjeg Nadala bila je to 901. pobjeda u karijeri, a 84. u Roland Garrosu.

U drugom polufinalu u petak sastat će se Austrijanac Dominic Thiem i Italijan Marco Cecchinato.

Izvor: Agencije