Rudi Garcia, trener Džeke i Pjanića, dobio otkaz

Sjajnim početkom sa deset pobjeda u deset ligaških nastupa, Rudy Garcia je pobrao sve simpatije u Romi (EPA)

Uprava italijanskog nogometnog velikana Rome potvrdila je da je otpustila trenera Rudija Garciju i njegova dva pomoćnika, Frederica Bomparta i Claudea Fichauxa.

“U svoje i u ime svih u Klubu, zahvaljujem se Rudiju Garciji na uloženom trudu od njegovog dolaska. Svi smo uživali u nekim velikim trenucima tokom njegovog boravka u klubu, ali smo uvjereni da je došlo pravo vrijeme za promjene”, izjavio je predsjednik Rome Jim Pallotta, javlja Anadolija.

Garcia je kao trener 2011. godine s Lilleom osvojio francusku Ligue 1, a u “rimsku vučicu” je stigao u junu 2013. godine.

Nešto kasnije su italijanski mediji objavili kako će ga naslijediti Luciano Spalletti. Gazzetta navodi kako se Spalletti sastao s vlasnikom Rome Jamesom Pallottom u Miamiju, te dogovorio saradnju do ljeta 2017. godine.

Spallettiju će to biti drugi mandat na klupi Rome koju je vodio od juna 2005. do septembra 2009., a tokom tog razdoblja je osvojio dva italijanska Kupa (2007, 2008).

Nakon Rome Spalletti je vodio Zenit iz Sankt Peterburga s kojim je dva puta bio prva Rusije (2010, 2012).

Počeo sa deset pobjeda

Sjajnim početkom sa deset pobjeda u deset ligaških nastupa pobrao je sve simpatije u Romi.

Roma, u kojoj nastupaju bh. reprezentativci Edin Džeko i Miralem Pjanić, u proteklih nekoliko sedmica ne igra na očekivanom nivou, što je uzrok Garcijinog otkaza.

Trenutno zauzima peto mjesto na tabeli Serije A, sa sedam bodova zaostatka za vodećim Napolijem.

Ekipu je na treningu u srijedu vodio Alberto De Rossi, a novi trener će biti poznat u narednih nekoliko dana.

Izvor: Agencije