Rukometašice Srbije došle do polufinala

U subotu će igrati protiv reprezentacije Crne Gore (Tanjug)

Rukometašice Srbije su pobjedom u četvrtak navečer nad selekcijom Francuske u beogradskoj Kombank areni rezultatom 18:17, u okviru druge faze 10. Evropskog prvenstva u rukometu za žene, prvi put se plasirale u polufinale jednog evropskog prvenstva, javio je dopisnik agencije Anadolija.

Reprezentacija Srbije je pred oko 7.000 gledalaca izvojevala pobjedu nad francuskom reprezentacijom, a najuspješnija u domaćoj selekciji bila je Katarina Tomašević koja je uspješno branila mrežu svog tima.

Rukometašice Srbije se u subotu sastaju sa olimpijskim vicešampionom Crnom Gorom, dok će se prethodno sastati Norveška i Mađarska.

Crna Gora je također odnijela pobjedu nad Španijom u utakmici koja je odigrana u Novom Sadu, tako osiguravši prvu poziciju u Grupi 2.

U Kombank areni u Beogradu odigrana je i utakmica između Norveške i Danske u kojoj je pobjedu odnijela Danska rezultatom 35:33.

Utakmica između Njemačke i Rumunije završena je u korist njemačke selekcije rezultatom 25:23.

U Kombank Areni u Beogradu odigrana je i utakmica između Švedske i Češke Republike u kojoj je kao pobjednik izašla Švedska rezultatom 35:26.

U Grupi 1 na prvom mjestu se nalazi Norveška zatim slijedi Srbija, Danska, Švedska, Francuska i Češka Republika dok ke poredak u Grupi 2 slijedeći: Crna Gora, Mađarska, Rusija, Njemačka, Rumunija i Španija.

Izvor: Agencije