Rusija: Ne želimo utrku u naoružavanju sa SAD-om

Zaharova: Nitko ne treba sumnjati da će Rusija učiniti sve što je neophodno za svoju sigurnost (Reuters)

Rusija nema namjeru ući u utrku oko naoružavanja sa SAD-om, ali bilo kakvi neprijateljski koraci naići će na adekvatan odgovor, priopćila je u četvrtak glasnogovornica ruskog Ministarstva vanjskih poslova Marija Zaharova.

Ona je dodala kako je Rusija već komentirala planove Pentagona da četvorostruko poveća vojni proračun u 2017., prenosi Tanjug.

Zaharova je navela kako je činjenica da se sve to radi na vrlo agresivan način i pod izgovorom potencijalno moguće ruske agresije, kao i da sve to stvara tlo za opsežne vojne planove protiv Rusije.

Adekvatan odgovor 

“Nitko se neće upuštati u novu utrku oko naoružavanja. Nitko neće pokušavati stići ili prestići druge. Naravno, podsjećamo naše kolege u Washingtonu i Briselu da će svaki neprijateljski korak i pokušaj izvršavanja pritiska na Rusiju naići na adekvatan odgovor – u političkoj i diplomatskoj kao i u sferi obrane”, kazala je ona.

Zaharova je dodala da nitko ne treba sumnjati da će Rusija učiniti sve što je neophodno za svoju sigurnost, iako je opredjeljena za mir.

Izvor: Agencije