Rusija poručila SAD-u da ‘pametni projektili’ trebaju ciljati teroriste

Donald Trump je upozorio da će napasti mete u Siriji 'lijepim, novim, pametnim' projektilima (EPA)

Rusko Ministarstvo vanjskih poslova poručilo je u srijedu da američki “pametni projektili” trebaju ciljati teroriste, a ne sirijsku Vladu, ocijenivši da bi mogući američki napad mogao biti pokušaj uništavanja dokaza navodnog hemijskog napada u sirijskom gradu Doumi.

Glasnogovornica Ministarstva vanjskih poslova Maria Zaharova komentirala je na Facebooku upozorenje američkog predsjednika Donalda Trumpa da će napasti Siriju, prenosi Hina.

“Pametni projektili trebaju napadati teroriste, a ne zakonitu Vladu, koja se nekoliko godina bori protiv međunarodnog terorizma na svojoj teritoriji”, rekla je Zaharova.

Trumpovo upozorenje

Trump je nešto ranije u srijedu upozorio da slijedi odgovor na navodni hemijski napad u Siriji, poručivši da će napasti “pametnim” projektilima i kritizirao Moskvu zbog podrške sirijskom predsjedniku Basharu al-Assadu.

“Rusija se kune da će srušiti svaki projektil ispaljen na Siriju. Budi spremna, Rusijo, jer oni dolaze, lijepi, novi, pametni. Vi ne biste trebali biti saveznici životinji koja plinom ubija vlastiti narod i to voli činiti.”

Zaharova je kazala da bi mogući američki napad mogao biti pokušaj uništavanja dokaza navodnog hemijskog napada u sirijskom gradu Doumi.

Izvor: Agencije