Rusija: Prijetnja SAD-a silom prema Siriji je ucjena

Sirija, Kemijsko oružje
SAD, Velika Britanija i Francuska su se dogovorili o snažnijem odgovoru u slučaju hemijskih napada (Reuters)

Zamjenik ruskog ministra vanjskih poslova Sergej Rjabkov izjavio je u utorak da su prijetnje Washingtona da će uporabiti silu protiv Sirije dio ucjenjivačke politike.

“To je apsolutno politika prijetnji i ucjena”, istaknuo je on, prenosi Tanjug agenciju Tass.

Naveo je kako je administracija američkog predsjednika Donalda Trumpa ranije signalizirala da će okriviti Damask ukoliko se ponovi bilo koji incident s uporabom toksičnih agenasa ili klora.

Savjetnik američkog predsjednika za nacionalnu sigurnost John Bolton izjavio je u ponedjeljak da su se SAD, Velika Britanija i Francuska dogovorile o “mnogo snažnijem odgovoru”, u usporedbi s ranijim zračnim napadima, ukoliko sirijska Vlada ponovno uporabi kemijsko oružje.

Konsultacije s Britanijom i Francuskom

“Pokušali smo proteklih dana prenijeti poruku da će, ako i treći puta bude upotrebljeno kemijsko oružje, odgovor biti mnogo snažniji”, rekao je Bolton, prenosi Reuters.

Kako je Trumpov savjetnik naveo, SAD se konzultirao s Britancima i Francuzima, koji su im se pridružili u drugom zračnom napadu.

“Oni su se, također, usuglasili da će još jedna uporaba kemijskog oružja rezultirati mnogo snažnijim odgovorom”, kazao je Bolton.

Izvor: Agencije