Ruski patrijarh Kiril: Čovječanstvu se bliži kraj

Partrijah Kiril: Morate biti slijepi pa da ne primijetite kako se bliže strašni trenuci u historiji (EPA)

Ruski patrijarh Kiril pozvao je političare i građane da se ujedine i da ne teže ka revolucionarnim promjenama, jer, kako je poručio, mora neko biti slijep pa da ne primijeti kako se bliže strašni trenuci u historiji zapisani u Knjizi Otkrivenja, prenose ruski mediji.

Patrijarh Kiril je, u govoru održanom u Sabornoj crkvi u Moskvi, poručio kako mnogi predstavnici moderne ruske inteligencije ponavljaju greške svojih prethodnika, koje su, kako je naveo, uvele države u katastrofalne revolucionarne događaje u ranom 20. vijeku.

Kako navodi RT, patrijarh je naglasio kako od postupaka svih ljudi zavisi kada će tačno nastupiti kraj.

Pozvao je ljude da shvate kakvu odgovornost imaju pred Rusijom i čitavim čovječanstvom te da zaustave “kretanje ka dnu ambisa historije”.

Isuviše negativnih utjecaja

Upozorio je da, kako se navodi, čovječanstvo danas ulazi u kritičan period toka ljudske civilizacije i kako mu se bliži kraj.

“Morate biti slijepi pa da ne primijetite kako se bliže strašni trenuci u historiji o kojima je apostol i jevanđelista Jovan govorio u svojoj Knjizi Otkrivenja”, naveo je patrijarh, prenosi Interfaks.

Danas je pogrešno vrijeme, upozorio je patrijarh Kiril, da se “gađa brod ljudskih strasti, jer je već isuviše negativnih utjecaja prisutno u duhovnim životima ljudi”.

Izvor: Agencije