RWE Energija želi ući i na tržište plina

RWE Energija je pokrenula proces predaje zahtjeva za licencu za opskrbu plinom (AFP)

Tvrtka RWE Energija strujom opskrbljuje 10.800 kućanstava u Hrvatskoj, doznaje se danas u toj kompaniji iz koje ističu i da su predali zahtjev za dozvolu za opskrbu plinom. 

RWE Energija je pokrenula proces predaje zahtjeva za licencu za opskrbu plinom, kažu u toj tvrtki i dodaju kako će početkom iduće godine biti donesena poslovna odluka da li će i kada ući i u taj segment usluge, prenosi Hina.

Sredinom lipnja RWE Energija je predstavila svoju ponudu za opskrbu električnom energijom hrvatskih kućanstava i tada ponudila nižu cijenu u odnosu na HEP, a kako se od danas primjenjuju niže cijene HEP-a, tako i RWE Energija ima u primjeni novi cjenik kako bi i dalje imali nižu cijenu u odnosu na HEP.

Žele 10 posto tržišta

Početkom rujna RWE Energija je imala oko 3.000 korisnika u kategoriji kućanstva, a s početkom listopada taj je broj porastao na 10.800 te očekuju daljnji rast.

RWE Energija kućanstvima nudi tri ugovorna modela – na godinu, dvije i tri godine te građani koji potpisuju ugovore na dulje razdoblje ostvaruju veće popuste, a nude i dodatni popust od dva posto za online prijave.

RWE Energija ima nešto više od tisuću povlaštenih kupaca, a s početkom listopada izišli su i s posebnom ponudom za male poduzetnike koji, kako kažu, mogu odabrati najpovoljniju cijenu.

Iz kompanije ponavljaju svoj cilj da u iduće tri godine zauzmu 10 posto hrvatskog tržišta.

Od danas niže cijene HEP-a 

Podsjetimo, od danas je s primjenom nižih cijena od počela i Hrvatska elektroprivreda (HEP). HEP proizvodni dio cijene snižava za 10,7 posto, što će u konačnici za kućanstva značiti nižu ukupnu cijenu struje od 6 do 7 posto.

Nakon što je HEP sredinom rujna izvijestio o nižim cijenama, reagirali su i drugi opskrbljivači – slovenski GEN-I s najavom da od početka listopada u sklopu svoje ponude “Jeftina struja” snižava svoje cijene električne energije za oko 8,2 posto, te RWE Energija koja je najavila prilagodbu svojih cijena, a usporedba njihova cjenika pokazuje da ih snižavaju za 10,7 posto, javlja Hina.

Izvor: Agencije