Ryanair opet najgori avioprevoznik u Velikoj Britaniji

Na hiljade učesnika ankete izjavilo je kako ‘nikada više neće letjeti Ryanariom, ma koliko bio jeftiniji od svoje konkurencije’ (EPA)

Niskotarifni avioprevoznik Ryanair izabran je za najgoru aviokompaniju u Velikoj Britaniji šestu godinu zaredom, pokazala je godišnja anketa portala Which Travel, koji se bavi istraživanjem zadovoljstva potrošača.

Putnici su Ryanairu dali najniže moguće ocjene za ukrcavanje, udobnost sjedišta, uređenje kabine te kvalitetu hrane i pića.

Ryanair je dobio ukupnu ocjenu od 40 posto, iza drugih niskotarifnih aviokompanija, poput Thomasa Cooka (52 posto) i Wizz Aira (54 posto), koji najviše lete na destinacije u istočnoj i centralnoj Evropi.

U najboljih pet su Aurigny Air Service, Swiss Airlines, Jet2, Norwegian i nizozemski KLM.

Godina velikog štrajka

Putnici koji lete Ryanairom posebno su frustrirani zbog otkazivanja letova, čestog mijenjanja pravilnika za prtljagu i netačnost voznog reda aviokompanije.

Na hiljade učesnika ankete izjavilo je za Which Travel kako “nikada više neće letjeti Ryanariom, ma koliko bio jeftiniji od svoje konkurencije”.

Glasnogovornik kompanije, koja ove godine planira prevesti 141 milion putnika, kaže da anketa ne “odražava uspjeh kompanije”.

Ryanair je 2018. pogodio veliki štrajk, zbog kojeg su bili otkazani brojni letovi, ali kompanija nije putnicima ponudila odštetu.

Osim toga, prošle godine tri puta je mijenjala pravila za prtljagu.

Izvor: Agencije