Salah potpisao novi ugovor sa Liverpoolom

Engleski mediji navode kako je dogovorena saradnja do 2023. godine i kako ugovor ne sadrži izlaznu klauzulu (EPA)

Napadač Liverpoola Mohamed Salah (26) potpisao je „novi dugoročni ugovor“ sa klubom, objavio je u ponedjeljak engleski prvemijerligaš ne navodeći do kada traje ugovor s egipatskim nogometašem kao ni iznos, prenose agencije.

Malo više od godinu dana nakon što je došao u klub sa Otoka za 40 miliona eura, poslije dvije uspješne sezone u italijanskoj Romi, egipatski reprezentativac „je vezao svoju sudbinu s Redsima“, objavio je klub.

Engleski mediji navode kako je dogovorena saradnja do 2023. godine i kako ugovor ne sadrži izlaznu klauzulu, te kako će mu plata biti vjerovatno 200.000 funti sedmično.

Salah je vodio Liverpool i do finala Lige prvaka, ali je zbog povrede igrao samo pola sata u porazu od Real Madrida (1:3). Prije Rome je igrao za Fiorentinu, Chelsea, Basel i El Mokavolun.

Skoro kao Ian Rush

Egipćanin je odigrao sjajnu sezonu sa Liverpoolom, postigavši 44 gola u 52 utakmice.

To je drugi najveći broj postignutih golova nekog igrača tima sa Anfielda u jednoj sezoni, a rekord drži Ian Rush koji je u sezoni zabilježio 47 golova.

Najbolji nogometaš Afrike i engleske Premier League je omogućio Egiptu da se plasira na Svjetsko prvenstvo prvi put u 28 godina. Iako je u Rusiji postigao dva gola, Egipat je eliminiran u grupnoj fazi takmičenja poslije tri poraza.

Izvor: Agencije