Salah za rekordno obeštećenje u Liverpoolu

Salah: 'Dat ću 100 posto, dat ću sve za klub; želim da osvojimo mnogo pehara' (http://www.liverpoolfc.com/)

Egipatski internacionalac Mohamed Salah novi je član engleskog premijerligaša Liverpoola, koji je za njegove usluge italijanskoj Romi platio 36,9 miliona funti, prenose britanski mediji.

Ovaj 25-godišnjak bio je dugogodišnja meta “Redsa”, a malo je nedostajalo da se ovaj transfer realizira prije tri godine, kada se odlučio za Chelsea.

Nakon impresivne sezone u Seriji A, kada je u 65 nastupa postigao 29 golova za “Vučicu”, menadžer Liverpoola Juergen Klopp vjeruje da će vještina i brzina ovog Egipćanina znatno ojačati tim, naročito pred Ligu prvaka.

“Veoma sam uzbuđen i sretan što sam ovdje. Dat ću 100 posto, dat ću sve za klub. Zaista želim da osvojimo mnogo pehara. Imamo odličan tim, vrhunske igrače. Gledao sam prošlogodišnje utakmice i svi su davali svoj maksimum, kao i trener. Nadam se da ćemo doći do trofeja”, rekao je Salah za zvanični sajt novog kluba.

Firminho mu ustupio broj

Obeštećenje, koje s dodacima može dostići 43,9 miliona funti, rekordno je za tim s Anfielda.

Dosad je to bio transfer Andyja Carrolla iz Newcastlea za 35 miliona funti u januaru 2011. godine.

“Mohamed ima savršenu kombinaciju iskustva i potencijala, on je veoma uzbudljivo pojačanje za nas. Poznaje Premier ligu, ima iskustvo iz Lige prvaka i jedan je od najvažnijih igrača svoje države. Njegovi su rezultati u Italiji vrhunski i posjeduje kvalitete koje će unaprijediti naš tim. Strašno je brz, velika je napadačka prijetnja, a najbitnije je da je gladan daljnjeg napretka”, izjavio je Klopp.

Salah je zadužio dres s brojem 11, koji mu je ustupio saigrač Firminho.

Prije Salaha u tim je stigao mladi reprezentativac Engleske Dominic Solanke, kome je istekao ugovor sa Chelseajem, a mediji navode kako ima mnogo igrača koji su višak na Anfieldu.

Liverpool je ove sedmice odbio ponudu od 11 miliona funti za lijevog beka Alberta Morena, koga je želio italijanski Napoli.

Izvor: Agencije