Salahova fotografija bit će uklonjena s reklame za Mundijal

Egipatski nogometni savez okončao je spor s egipatskim reprezentativcem Mohamedom Salahom, igračem engleskog Liverpoola, objavio je predsjednik Federacije Hany Abo Rida. Salahova fotografija bit će uklonjena iz reklame “Faraona” za Mundijal u Rusiji.

Salah se prošle sedmice usprotivio korištenju njegove fotografije u reklamama egipatske nogometne reprezentacije bez njegove dozvole.

Abo Rida je na Twitteru objavio da će “Nogometni savez ukloniti sadržaj koji Mohamed Salah osporava i ukloniti fotografije ovog nogometaša sa svog reklamnog materijala”.

Tvit tog popularnog nogometaša otkrio je da osjeća ogromnu ljutnju zbog problema s kojima se suočava ovih dana.

Salah je na svom Twitter-nalogu objavio: “Nažalost, način na koji se ophode veoma je uvredljiv… Nadao sam se boljem odnosu od ovog…”

Problemi sa Savezom

Takav tvit dolazi uporedo s problemom između Salaha i Egipatskog nogometnog saveza zbog upotrebe njegovih fotografija u promotivne svrhe bez prethodnog ovlaštenja. Savez se odbio sastati s igračem kako bi se pronašlo rješenje za taj problem.

Salahova objava izazvala je brojne reakcije na Twitteru s obzirom na to da je podijeljena više hiljada puta u manje od sat vremena.

Nekoliko sekundi nakon Salahove objave uslijedila je reakcija i Khaleda Abdela Aziza, egipatskog ministra sporta, koji je u svom tvitu naglasio da će intervenisati kako bi došlo do rješavanja krize.

Reprezentativac Egipta i napadač Liverpoola nedavno je proglašen najboljim igračem godine u engleskoj Premier ligi u izboru Udruženja nogometnih novinara (FWA).

Egipćanin je ove sezone u ligi postigao 31 pogodoak u 34 nastupa i jedan je od glavnih kandidata za osvajanje nagrade “Zlatna kopačka”, javlja Anadolija.

Salahu je ovo “dupla kruna” s obzirom na to da je prošlog mjeseca isto priznanje dobio i od svojih kolega. To je 15. put od postojanja Premier lige da isti igrač osvoji obje nagrade.

On je od dolaska na Anfield prošlog ljeta fascinirao nogometnu javnost postigavši ove sezone 43 gola u svim takmičenjima i zabilježivši 15 asistencija. U ovosezonskoj Ligi prvaka mreže protivnika zatresao je deset puta.

Izvor: Al Jazeera i agencije