Samoubilački napad u Kabulu

Ministarstvo unutrašnjih poslova službeno je potvrdilo napad, no nije moglo reći koliko je osoba ubijeno ili ranjeno (AP)

Bombaš samoubica na motociklu ubio je najmanje četiri i ranio nekoliko osoba u srijedu u afganistanskoj prijestolnici Kabulu u napadu na vozilo koje je prevozilo pripadnike nacionalne sigurnosti, izjavio je službenik sigurnosti na mjestu događaja agenciji Reuters.

Ministarstvo unutrašnjih poslova službeno je potvrdilo napad, no nije moglo reći koliko je osoba ubijeno ili ranjeno.

„Bombaš samoubica vozeći motocikl aktivirao je eksploziv u području Pul Mahmood Khan u Kabulu. Nije jasno ko je bio meta, ali ima žrtava“, kazao je glasnogovornik Ministarstva Najib Danish.

Za sada nitko nije preuzeo odgovornost za napad. 

Sve gora sigurnosna situacija

Današnja eksplozija ističe sve goru sigurnosnu situaciju skoro dvije godine nakon što je NATO formalno okončao svoje borbene operacije u Afganistanu.

Prošle sedmice, četiri osobe su poginule i 128 ih je ranjeno kada je bombaš samoubica detonirao kamion pun eksploziva kod njemačkog konzulata u sjevernom gradu Mazar-i-Sharifu.

Četiri osobe su izgubile živote u eksploziji u najvećoj američkoj vojnoj bazi u Afganistanu, a odgovornost su preuzeli talibani.

Izvor: Agencije