Samsung predstavio pametni ručni sat

Južnokorejska kompanija Samsung u srijedu navečer predstavila je u Berlinu svoj dugo očekivani novi proizvod, pametni ručni sat Galaxy Gear pomoću kojega će korisnici čitati SMS poruke, biti obavještavani o primitku elektroničke pošte ili fotografirati.

“To će biti ultimativni modni detalj u svijetu”, tvrdi JK Shin, šef odjela za mobilnu telefoniju Samsung Electronicsa, prenosi Hina.

Samsungov smartwatch koji je predstavljen uoči najvažnijeg europskog sajma elektronike u Berlinu, IFA, koji se otvara 6. septembra, “oslobađa korisnike od potrebe da stalno provjeravaju svoj smartphone”, ustvrdio je JK Shin.

Manji od predviđenog

Galaxy Gear ima ekran tek nešto veći od četiri centimetra, manji no što se predviđalo, procesor od 800 Mhz, memoriju 4 GB, te kameru od 1,9 megapixela.

Samsung je najavio da će se njegov Galaxy Gear naći u prodaji 25. septembra u 140 zemalja te da će koštati između 250 i 300 eura.

Brojčanik i kopča su metalni, a narukvica dolazi u šest boja.

Ugrađeni zvučnik korisnicima omogućava obavljanje poziva izravno s Geara, održavajući veze pomoću mobilnih komunikacija.

Tako korisnik koji ima pune ruke može obaviti telefonski poziv govoreći u Galaxy Gear a da ne dotakne ekran.

Korisnici također mogu sastavljati poruke, stvarati nove kalendarske unose, podešavati alarme pa čak i provjeravati prognozu vremena pomoću S Voice aplikacije.

Galaxy Note 10.1

Samsung Electronics predstavio je na sajmu IFA novu i poboljšanu verziju tablet računara Galaxy Note 10.1, oznake 2014 Edition.

Opremljen WQXGA ekranom rezolucije 2560 sa 1600 tačaka i dijagonale 10 inča, pokretan je 1,9-gigahercnim Octa Core procesorom i s tri gigabajta radne memorije.

Novi ekran također omogućava izvršavanje više zadataka istovremeno.

Opcija MultiWindow korisnicima će omogućiti pokretanje zasebnih instanci iste aplikacije, a pomoću olovke S Pen moći će prevući i spustiti sadržaj iz jednog prozora u drugi.

Opcija Pen Window omogućava korisnicima jednostavno iscrtavanje prozora bilo koje veličine te trenutan pristup omiljenim funkcijama aplikacija kao što su YouTube i mnoge druge.

Izvor: Agencije