Sanaderu raste rejting, Josipović bez premca

Sanader je popravio rejting za pet posto nakon gostovanja u emisiji 'Nedjeljom u dva' na HTV-u (Pixsell)

Bivši premijer Hrvatske i nekadašnji lider Hrvatske demokratske zajednice (HDZ) Ivo Sanader popravio je svoj rejting u javnosti za pet posto nakon gostovanja u emisiji “Nedjeljom u dva” na Hrvatskoj televiziji (HTV), pokazuje najnovije istraživanje agencije Promocija plus, provedeno na uzorku od 1.100 građana.

Najnepopularniji političar u državi je lider Hrvatske narodne stranke (HNS) i drugi čovjek Vlade Hrvatske Radimir Čačić, kojeg 26,9 posto građana smatra najvećim negativcem na političkoj sceni.

Čačić je lošiji i od Sanadera, koga najnegativnijim smatra 22,8 posto ispitanika.

Visoko na listi političkih negativaca nalazi se i Tomislav Karamarko, aktuelni lider HDZ-a. Njega najnegativnijim političarom u državi smatra 11,6 posto ispitanika.

Da se parlamentarni izbori održavaju sada, vladajuća Socijaldemokratska partija (SDP) dobila bi 26,7 posto glasova onih koji bi izašli na izbore, dok bi za HDZ glasalo 19,5 posto.

Popularni laburisti

Treći najbolji rejting imaju Hrvatski laburisti (9,5 posto), a svi ostali su ispod izbornog praga od pet posto.

HNS ima podršku tek tri posto birača. U odnosu na prošli mjesec rejting HDZ-a je neznatno porastao, dok je SDP u blagom padu.

Laburisti bilježe konstantan rast, ovaj put 1,4 posto. Prvi čovjek laburista Dragutin Lesar spada među najpozitivnije političare u Hrvatskoj. Njega kao izrazito pozitivnog doživljava 8,8 posto birača.

Premijer Zoran Milanović ima apsolutnu podršku 7,5 posto birača.

Najpopularniji političar u Hrvatskoj je i dalje predsjednik Ivo Josipović. On je izrazito pozitivna ličnost za čak 35,9 posto ispitanika.

Izvor: Agencije