Šarapova u polufinalu turnira u Miamiju

Marija Šarapova je u četvrtfinalu savladala Čehinju Kvitovu sa 2:0 u setovima (Getty Images)

Ruska teniserka Marija Šarapova plasirala se u polufinale WTA turnira premijer-serije u Miamiju, pošto je u utorak navečer u četvrtfinalu savladala Čehinju Petru Kvitovu sa 2:0 u setovima, 7:5, 6:1.

Šarapova u borbi za finale čeka pobjednicu četvrtfinalnog duela, u kojem se sastaju Amerikanka Serena Williams i Njemica Angelique Kerber.

U preostalim četvrtinalnim mečevima igraju Dominika Cibulkova (Slovačka) – Agnješka Radvanjska (Poljska) i Caroline Wozniacki (Danska) – Na Li (Kina).

Ženski turnir u Miamiju igra se za ukupan nagradni fond od 5,42 miliona dolara.

Đoković rutinski

Najbolji teniser Srbije Novak Ðoković plasirao se u četvrtfinale masters-turnira, pošto je u osmini finala savladao Španca Tommyja Robreda sa 2:0 u setovima, 6:3, 7:5.

Ðoković je došao do pobjede u duelu sa 17. teniserom svijeta.

Poslije kratkotrajnog zakašnjenja meča zbog kiše, odigrao je u laganom ritmu, koliko je bilo dovoljno za šesti trijumf u njihovom sedmom međusobnom okršaju.

Ðoković će u borbi za polufinale igrati s braniocem titule u Miamiju, Britanca Andyija Murrayja, koji je kasnije u utorak pobijedio Francuza Jo-Wilfreda Tsongu sa 6:4, 6:1.

Turnir masters-serije na Floridi, kojeg je Ðoković osvajao 2007, 2011. i 2012. godine, igra se za nagradni fond od 5,64 miliona dolara.

Izvor: Agencije