Saslušan sin Miroslava Miškovića

Marko Mišković je saslušan u policiji u svojstvu građanina (Reuters)

Marko Mišković, sin vlasnika Delta holdinga Miroslava Miškovića, saslušan je u petak u policiji, u svojstvu građanina, a u vezi sa poslovanjem firme Delreal, rekao je Tanjugu srbijanski ministar pravde i državne uprave Nikola Selaković.

“On je saslušan u vezi sa predmetom Delreal, kao i Miroslav Mišković pre nekoliko dana, a ako bude potrebno i u drugim slučajevim postupićemo na isti način “, precizirao je Selaković.

Ministar je precizirao da informativni razgovor sa sinom vlasnika Delta holdinga, kao i prethodno sa njegovim ocem, Miroslavom Miškovićem pokazuje da u Srbiji više nema nedodirljivih.

Ova saslušanja, prema riječima ministra, pokazuju jednu novu činjenicu u Srbiji, da je svaki građanin jednako dostupan, a ta jednakost građana pokazuje se i u ovom slučaju.

Informativni razgovor

Prema zakonu, informativni razgovor ne može da traje duže od četiri sata.

Mediji su ranije Marka Miškovića dovodili u vezu sa privatizacijom preduzeća za puteve Niš i Beograd, koje je kupio biznismen Milo Ðurašković, koji se nalazi u zatvoru zbog malverzacija sa putarskim preduzećima.

Beogradski mediji su prethodnih dana Marka Miškovića dovodili u vezu i sa odbjeglim narko-bosom Darkom Šarićem, odnosno sa firmama koje su u njegovom vlasništvu

Markov otac, Miroslav Mišković saslušan je u ponedjeljak u vezi sa poslovanjem kompanije Delrea i korištenja zemljišta u Bloku 53 na Novom Beogradu.

Prethodno je čelnik Liberalno demokratske partije Čedomir Jovanović upozorio na problem korupcije u vlasti, pa je kao i primjer naveo starijeg Miškovića: “Svaka vlast u Srbiji oduvek ima nekog svog Miškovića, Karića, Kostića, Ceptera, Markovića, i svako, po pravilu, hapsi i optužuje prethodnu vlast za korupciju i sve ono što je loše u društvu”. 

Jovanović je dodao da su građani “osam godina posle Bogoljuba Karića svedoci besmislene kampanje koja se danas vodi protiv Miškovića” i upitao da li to znači da će buduće generacije za osam godina “biti svedoci obračuna sa nekim novim Miškovićem, zbog toga što će taj novi Mišković biti finansijer stare vlasti, a ne nove”. 

Izvor: Agencije