Saslušanja zbog navoda o namještanju u igri Loto

Aleksandar Vulović je ranije rekao da je nemoguće utjecati na postupak i ishod izvlačenja (Tanjug)

Ministar unutrašnjih poslova Srbije, Nebojša Stefanović, izjavio je danas da je policija na osnovu zahtjeva nadležnog tužilaštva već saslušala šest osoba povodom sumnji u regularnost izvlačenja brojeva u igri na sreću Loto, a slijede dalja poligrafska testiranja, kao i vještačenje loptica.

“Među saslušanima su članovi komisije, voditeljka emisije, kao i tehničko osoblje zaduženo za grafički prikaz brojeva i rukovođenje radom bubnja. Njih petoro je i poligrafski testirano, a o rezultatima ispitivanja smo odmah obavestili nadležno tužilaštvo” rekao je Stefanović Tanjugu.

Stefanović je rekao da će danas biti poligrafski testirano još pet osoba, kao i da će se izvršiti i vještačenje loptica koje su korištene prilikom izvlačenja brojeva.

Direktor Lutrije podnio ostavku

“Zaplenili smo računarsku opremu, kao i diskove na kojima se nalaze podaci o svim uplatnim listićima iz Srbije, a ukoliko bude potrebno zatražićemo, putem međunarodne pravne pomoći, i informacije od drugih država. Policija je odlučna da utvrdi sve okolnosti i činjenice u vezi sa izvlačenjem i da li je bilo nekih zloupotreba, a o rezultatima istrage obavestićemo javnost kada sve završimo” naveo je Stefanović.

Direktor Državne lutrije Srbije, Aleksandar Vulović, podnio je danas ostavku.

Vulović je jučer rekao da je poslovanje te državne institucije apsolutno regularno i da je “nemoguće uticati na postupak i ishod izvlačenja”.

Sumnju u regularnost u 59. kolu igre na sreću “Loto” u utorak  izazvala je činjenica da se peti broj kombinacije pojavio najprije na ekranu, pa je tek onda kuglica sa tim brojem izvučena iz bubnja.

Izvor: Agencije