Saudijci se izvinili zbog ponašanja svojih nogometaša

Nogometni savez Saudijske Arabije ispričao se zbog ponašanja svojih reprezentativaca koji su uoči utakmice protiv Australije odbili sudjelovati u minuti šutnje za poginule u nedavnom napadu u Londonu.

U tom napadu poginulo je osam osoba, među kojima i dvije Australke. 

Prije početka utakmice australski nogometaši su se okupili na sredini terena i stali jedan uz drugog zagrljeni kako bi odali počast stradalim sunarodnjakinjama, no njihovi suparnici su nastavili trčkarati i međusobno se dodavati, ne pokazujući ni najmanju namjeru da se priključe minuti šutnje.

Njihova gesta naišla je na veliko neodobravanje domaćih navijača, dok su, prema pisanju australskih medija, gostujući navijači iz Saudijske Arabije pjevali za vrijeme minute šutnje.

Izvinjenje za uvredu

Nogometni savez Saudijske Arabije objavio je kako “duboko žali i ispričava se za uvredu”.

“Igrači nisu imali namjeru iskazati nepoštovanje za žrtve, niti svojim ponašanjem uznemiriti njihove obitelji niti bilo kojeg pojedinca. Nogometni savez Saudijske Arabije osuđuje svaki čin terorizma i ekstremizma,” navodi se u priopćenju.

Australija je pobijedila 3:2 izjednačivši se na ljestvici skupine s Japanom i Saudijskom Arabijom, dva kola prije kraja. Sve tri ekipe imaju po 16 bodova.

Prve dvije reprezentacije će izboriti izravan plasman na Svjetsko prvenstvo u Rusiji 2018. godine, dok trećeplasirana ekipa seli u dodatne kvalifikacije.

Izvor: Agencije