Oglasi

Schulz: Glasanje za Berlusconija loš izbor

Martin Schulz je posljednji u nizu njemačkih političara koji su izrazili bojazan oko mogućeg povratka Berlusconija.
Njemački predsjednik Evropskog parlamenta je uvjeren da će italijanski birači napraviti pravi izbor za svoju zemljuReuters

Njemački predsjednik Evropskog parlamenta, kojega je bivši italijanski premijer Silvio Berlusconi jednom usporedio s čuvarom nacističkog koncentracijskog logora, upozorio je u četvrtak Italijane da na izborima ne pruže podršku tom medijskom tajkunu obilježenom skandalima, prenosi Hina.

Martin Schulz je posljednji u nizu njemačkih političara koji su izrazili bojazan oko mogućeg povratka Berlusconija i to uglavnom zbog zabrinutosti da će on zaustaviti italijanske reforme koje su podigle povjerenje ulagača u eurozoni.

Italija u haosu

"Silvio Berlusconi već je poslao Italiju u haos svojim neodgovornim ponašanjem u vladi i ličnim ispadima", rekao je Schulz, prenosi njemački dnevnik Bild.

Njemački predsjednik Evropskog parlamenta, kojega je bivši italijanski premijer Silvio Berlusconi jednom usporedio s čuvarom nacističkog koncentracijskog logora, upozorio je u četvrtak Italijane da na izborima ne pruže podršku tom medijskom tajkunu obilježenom skandalima

Berlusconi je osuđen na zatvorsku kaznu zbog porezne prijevare, a sudi mu se i za seksualni odnos s maloljetnom prostitutkom.

"Puno toga je na kocki na predstojećim izborima, uključujući osiguranje da se ne izgubi povjerenje koje je izgradio (premijer) Mario Monti. Ja sam uvjeren da će italijanski birači napraviti pravi izbor za svoju zemlju", istaknuo je Schulz.

Izvor: Agencije