SDP Hrvatske izabrao novo čelništvo stranke

SDP, Hrvatska, Davor Bernardić, Zlatko Komadina, Konvencija
Zlatko Komadina, Boris Lalovac, Ranko Ostojić i Peđa Grbin izabrani su za potpredsjednike SDP-a (Željko Lukuni? / Pixsell)

Socijaldemokratska partija Hrvatske izabrala je četiri potpredsjednika te članove stranačkog predsjedništva.

Za potpredsjednike su, na Izbornoj konvenciji SDP-a, izabrani Zlatko Komadina, Boris Lalovac, Ranko Ostojić i Peđa Grbin.

Prethodno je izabrano i novo predsjedništvo stranke, koje broji 17 članova, a u koje su ušli: Rajko Ostojić, Boris Lalovac, Bojan Glavašević, Ivana Posavec Krivec, Mihael Zmajlović, Siniša Hajdaš Dončić, Vedran Babić, Domagoj Hajduković, Biljana Borzan, Zlatko Komadina, Peđa Grbin, Arsen Bauk, Franko Vidović, Predrag Matić, Ivo Jelušić, Nenad Livun i Romana Jerković.

Izabrana su i 103 člana Glavnog odbora.

Bernardić: Pobijedila je demokracija

Novoizabrani predsjednik SDP-a Davor Bernardić zaključio je cjelodnevnu 14. izbornu konvenciju SDP-a čestitavši izabranima u stranačka tijela i ustvrdivši da je pobijedila demokracija u toj stranci.

“Pobijedila je demokracija u SDP-u i SDP, a od sutra treba pobijediti pozitivna energija koja će potaknuti najbolje u Hrvatskoj. Najvažnije je nikada ne odustati”, poručio je Bernardić.

Članovi SDP-a prošle su subote, u drugom krugu unutarstranačkih izbora, izabrali Davora Bernardića za novog predsjednika stranke, koji će SDP voditi iduće četiri godine.

Izvor: Agencije