SDSM: Neće biti vanrednih parlamentarnih izbora

Za april su zakazani redovni predsjednički izbori (EPA)

Vrh vladajućeg Socijaldemokratskog saveza Makedonije usprotivio se održavanju izvanrednih parlamentarnih izbora zajedno s predsjedničkim u travnju, pravdajući to “državnim interesima”, prenose makedonski mediji.

SDSM, čiji je čelnik premijer Zoran Zaev, smatra da su u ovom trenutku prioritet reforme i put Sjeverne Makedonije prema Europskoj uniji.

“SDSM preuzima odgovornost u interesu građana i države. Državotvorna stranka kojoj su interesi građana i države na prvom mjestu ne razmišlja o prijevremenim parlamentarnim izborima, čak i kada je podrška po anketama mnogo veća u odnosu na opoziciju“, izjavio je Kostadin Kostadinov, glasnogovornik SDSM-a.

Dodao je da Sjevernu Makedoniju uskoro očekuju redoviti predsjednički izbori, te je uvjeren da će pobijediti kandidat vladajuće stranke.

Mickovski: Nećete pobjeći od volje naroda

Odmah je reagirala najsnažnija stranka opozicije, VMRO-DPMNE navodeći kako je riječ o “bijegu od izbora” SDSM-a i njenog čelnika Zaeva.

VMRO-DPMNE poručuje kako su “SDSM i Zaev pobjegli od izbora, ali neće pobjeći od volje naroda”.

“SDSM je u strahu i kaosu. Vrlo brzo će se suočiti s istinom i vlastitim neuspjehom. Koliko god bježao, ja ću te, gospodine Zaev, pobijediti na parlamentarnim izborima zato što će te narod poraziti. Vratit ćemo poštovanje naše zemlje Makedonije”, napisao je Hristijan Mickoski, predsjednik VMRO-DPMNE, na svom Facebook profilu.

Izvor: Agencije