Seedorf novi trener Milana

Clarence Seedorf je u Milanu proveo deset godina, tokom kojih je osvojio Ligu prvaka 2003. i 2007. godine (EPA)

Nekadašnji holandski nogometni reprezentativac Clarence Seedorf (37) novi je trener italijanskog Milana, a na toj će dužnosti zamijeniti Massimiliana Allegrija koji je dobio otkaz nakon nedjeljnog 3:4 poraza od Sassuola nakon kojega su “crno-crveni” pali na 11. mjesto ljestvice Serie A tačno na polovici prvenstva.

Seedorf je održao konferenciju za novinare u Rio de Janeiru, gdje je objavio završetak svoje igračke karijere, prenosi Hina.

Sve do danas on je bio aktivni igrač brazilskog prvoligaša Botafoga, te na klupu Milana dolazi bez ikakvog prethodnog trenerskog iskustva.

Veliko iskustvo

“Svo iskustvo koje sam stekao tokom igračke karijere, pa i ovo iz Botafoga u posljednjih godinu i po dana, pomoći će mi na mjestu trenera Milana”, rekao je Seedorf.

“Nisam još mislio završiti igračku karijeru, ali ponuda Milana je bila predobra da bih je odbio. U tom sam klubu proveo deset godina i imam vrlo bliske odnose s predsjednikom, pa kada me je zamolio da dođem, nisam mogao reći ne. Nakon 22 godine igračke karijere, ovo je bila teška odluka. No, vrlo sam zadovoljan svime što sam postigao u svojoj karijeri”, dodao je Seedorf.

Tokom svoje bogate igračke karijere Seedorf je osvajao Ligu prvaka s tri različita kluba, Ajaxom 1995, Real Madridom 1998, te Milanom 2003. i 2007. Još je igrao za Inter i Sampdoriju prije odlaska u Botafogo.

Izvor: Agencije