Selektor Velsa: Za pobjedu protiv BiH trebat će i sreće

Selektor Velsa je kazao da će najbolji igrač Velsa Gareth Bale biti u početnom sastavu u Zenici (Anadolija)

Nogometna reprezentacija Velsa ima priliku u subotu navečer u Zenici osigurati plasman na Evropsko prvenstvo u Francuskoj iduće godine.

Velšanima je dovoljan remi u susretu na Bilinom polju, a povoljnom rezultatu nada se selektor Chris Coleman.

“Spremni smo za ovu tešku utakmicu, koja je odlučujuća za Bosnu i Hercegovinu. Momci su spremni i za dalje uspjehe. Bosna i Hercegovina je snažna selekcija, ali želimo ostvariti dobar rezultat. Sutra će nam trebati i dosta sreće da dođemo do njega”, kazao je Coleman na konferenciji za novinare.

Dodao je da će najbolji igrač selekcije Velsa Gareth Bale biti u početnom sastavu u Zenici.

“To je naš najbolji igrač. Fantastičan nogometaš i individualac i uvrstit ću ga u prvu postavu protiv Bosne i Hercegovine. Ne vjerujem da će igrati svih 90 minuta u ove dvije utakmice, pratit ćemo koliko bude mogao igrati”, kazao je selektor Velsa.

Novi izazovi

Kapiten reprezentacije Velsa, nogometaš Swansea Ashley Williams, rekao je kako igrači jedva čekaju da istrče na teren.

“Ekipa je spremna i možemo ići dalje. Zadovoljni smo do sada urađenim poslom i pred nama su novi izazovi. Imamo dobrog protivnika, kojeg trebamo pobijediti i ne smijemo se fokusirati na jednog igrača. Radili smo mnogo i jedva čekamo da izađemo na teren. Željeli smo biti u ovoj situaciji i trebamo uživati”, kazao je Williams.

Susret između Bosne i Hercegovine i Velsa igra se u subotu navečer na stadionu Bilino polje u Zenici, s početkom u 20:45 sati.

Nogometna reprezentacija Velsa doputovala je u petak poslije podne na Međunarodni aerodrom Sarajevo, odakle se zaputila u Zenicu.

Prvoplasirana reprezentacija kvalifikacione grupe B odlučila je da ne iskoristi mogućnost službenog treninga na stadionu Bilino polje.

Velšani trenutno, osim što su lideri grupe B za kvalifikacije za Evropsko prvenstvo u Francuskoj sljedeće godine, drže i osmu poziciju na FIFA rang listi, što im je dosadašnja najbolja pozicija.

Izvor: Agencije