Seppi izbacio Federera sa Australian Opena

Talijanski tenisač Andreas Seppi šokirao je Rogera Federera i teniski svijet pobijedivši Švicarca, prvi put u karijeri, u trećem kolu Australian Opena sa 6:4, 7:6 (5), 4:6 i 7:6 (5) po setovima.

Seppi, 46. igrač svijeta, u 10 prethodnih mečeva protiv Federera uspio je osvojiti samo jedan i u karijeri je na Grand Slam turnirima svega triput bio u osmini finala, nikada u četvrtfinalu.

Protiv sebe je imao igrača koji je 11 godina zaredom stigao najmanje do polufinala u Melbourne Parku.

Unatoč statistici koja je govorila suprotno, nakon dva sata i 57 minuta igre u “Rod Laver Areni” s rukama u zraku stajao je 30-godišnji Talijan.

“Samo sam želio uživati u igranju na središnjem terenu, gdje nemam baš često priliku igrati. Samo sam želio odigrati najbolje što mogu i to sam učinio zato što sam igrao protiv Rogera”, rekao je Seppi neposredno po završetku dvoboja u kojem je ostvario najveću pobjedu u karijeri.

Talijan, kojeg će za nešto više od tjedan dana i hrvatski ljubitelji tenisa moći uživo gledati na 10. izdanju PBZ Zagreb Indoorsa, iskoristio je tri od pet prilika za break, a do pobjede su ga odvela dva osvojena tie-breaka u kojima je hvatao zaostatak.

Federer: Osvajao sam pogrešne poene

Federer je u tie-breaku drugog seta vodio 4:1 prije nego što je Seppi osvojio šest od sljedećih sedam poena.

U tie-breaku četvrtog seta Federer je poveo 3-1 te imao 5-4 uz dva servisa, ali je oba poena izgubio.

Na meč-loptu Švicarac je napao Seppija, koji je odgovorio neobranjivim pasingom, forhend paralelom iz trka, koju je Federer mogao samo nemoćno ispratiti pogledom.

“Danas sam osvajao pogrešne poene. Znao sam koliko je važan tie-break drugog seta. Pokušao sam se vratiti, ali danas nije bio moj dan”, prokomentirao je Federer svoj najraniji poraz na Australian Openu od 2001. godine, kad je također izgubio u trećem kolu od Francuza Arnauda Clementa.

To bi mogao biti dobar znak za Seppija, jer je Clement te godine stigao do svog jedinog finala na Grand Slam turnirima, gdje ga je pobijedio Amerikanac Andre Agassi.

Seppijev sljedeći suparnik bit će bolji iz dvoboja Tunižanina Maleka Jazirija i 19-godišnjeg Nicka Kyrgiosa, nove velike nade australskog tenisa.

Ispao i Troicki

I Viktor Troicki iz Srbije je završio nastup na Otvorenom prvenstvu Australije, nakon što je izgubio od Čeha Tomaša Berdycha rezultatom 6:4, 6:3 i 6:2.

Od osmero tenisača iz Srbije, koliko ih je startalo u singlu na prvom Grand Slam turniru sezone, u konkurenciji je ostao još samo Novak Ðoković.

Prvi reket svijeta će se u subotu protiv Španjolca Fernanda Verdasca boriti za ulazak u osminu finala.

Bit će to njihov 11. međusobni duel, a Đoković vodi sa 6:4 u pobjedama.

Posljednji put igrali su 2013. godine na turniru u Pekingu, a pobijedio je Ðoković sa 7:5, 2:6 i 6:2.

Izvor: Agencije