Šibenik: Osumnjičeni za ubistva pokušao samoubistvo

Policija je Borisa Luketu pokušala zaustaviti elektrošokerima (MUP RH)

Boris Luketa, osumnjičen za trostruko ubistvo u šibenskom predgrađu Brodarica, unatoč višesatnom pregovaranju, iza ponoći je u usta stavio pištolj te je došlo do opaljenja, nakon čega je s povredama u predjelu glave prevezen u šibensku bolnicu pokazujući znakove života, izvijestilo je Ravnateljstvo policije.

“Unatoč višesatnom pregovaranju, osumnjičeni je stavio pištolj u usta, iz kojeg je došlo do opaljenja. Iako su ga policijski službenici pokušali spriječiti uporabom elektrošokera, nisu uspjeli. S ozljedama u predjelu glave, Luketa je prevezen u OB Šibenik, gdje daje znakove života”, navodi se u saopćenju Ravnateljstva policije.

Dodaje se da policijski službenici Policijske uprave Šibensko-kninske, u saradnji s policijskim službenicima Ravnateljstva policije, nastavljaju kriminalističko istraživanje, prenosi Hina.

Luketa (59) do tog trenutka nalazio se u policijskom okruženju u Partizanskoj ulici, u blizini kuće gdje su se dogodila ubistva, zbog čega je policija blokirala sve ulaze u Brodaricu, kroz koju prolazi i Jadranska magistrala D8, koja je također bila zatvorena za sav promet.

Kako je saopćila policija, svemu je prethodilo to da su u 21:18 Luketu zatekli naoružanog na jednoj lokaciji na području Šibenika i otad su ga pokušavali nagovoriti da se preda, pri čemu je on prijetio i samoubistvom.

Potraga za osumnjičenim

Prije toga, u srijedu oko 16:35, na Brodarici se dogodilo trostruko ubistvo.

Nakon primljene dojave o pucnjavi policija je u porodičnoj kući u ulici Gomljanik pronašla dvije mrtve osobe, ženu i muškarca, a nedaleko od kuće u putničkom automobilu još jednog mrtvog muškarca.

Luketa je viđen na mjestu događaja i policija je izvijestila da sumnja da se sa Brodarice udaljio crvenim putničkim automobilom Renault Clio, registracija ŠI 569-FD.

To je vozilo tokom dana pronađeno, a na suvozačevom sjedištu pronađeno je i vatreno oružje.

Izvor: Agencije