Slaven Bilić napušta klupu Bešiktaša

Bilić napušta Bešiktaš jer nije uspio osvojiti titulu prvaka (EPA)

Hrvatski nogometni stručnjak i trener turskog prvoligaša Bešiktaša Slaven Bilić saopćio je da naredne sezone više neće trenirati ovaj tim.

“Imali smo sastanak sa Upravom. Smatram da nije uredu i pošteno da ja ovo govorim. Naravno da smo donijeli odluku, koju vi znate. Ja neću nastaviti trenirati Bešiktaš”, rekao je Bilić.

On je to saopćio na konferenciji za medije nakon što je Bešiktaš izgubio 2-0 od Galatasaraya.

“Veoma sam ponosan na ono što smo uradili nakon druge sezone. Imam lijepe uspomene. Nastojao sam uraditi sve što je u mojim rukama dvije godine, sedam dana, svaka 24 sata”, naveo je Bilić.

Istakao je da je apsolutni cilj kluba da bude prvak, prenosi Anadolija.

“Pošto nakon dvije sezone nismo uspjeli postati prvaci, onda se možemo rastati”, rekao je Bilić.

Trka za prvaka

Ocijenio je da su “do prije sedmicu dana bili u utrci za prvaka”.

“Zajedno smo proveli lijepe dane. Apsolutni cilj je prvenstvo. Ako cilj nije postignut, putevi se razdvajaju. Nipošto nisam ljut, mogu biti samo tužan. Ovo je bila važna utakmica i za nas i za prvenstvo”, naglasio je Bilić.

Istakao je kako je ponosan na rad koji je postigao sa timom.

“Preuzimam na sebe svu odgovornost. Bešiktaš je klub koji svaku sezonu počinje sa ciljem da osvoji prvenstvo. Već dvije sezone to nismo postigli. To ima i svoje realne razloge, ali bez obzira na sve, odgovornost je prvenstveno moja”, rekao je Bilić, procjenjujući generalno rezultate.

Izvor: Agencije