Smijenjen stručni štab hrvatske rukometne reprezentacije

Izbornik hrvatske rukometne reprezentacije Željko Babić i cijeli stručni stožer sa Svjetskog prvenstva u Francuskoj, u kojem su bivši proslavljeni reprezentativci Ivano Balić, Petar Metličić i Venio Losert, smijenjeni su u utorak odlukom Upravnog odbora Hrvatskog rukometnog saveza (HRS).

Čelnici HRS-a tu su odluku donijeli nakon gotovo dvosatnog zasjedanja na kojem je jedina tema bila izglasavanje povjerenja izborniku Babiću i stručnom stožeru.

Ime Babićevog nasljednika trebalo bi biti obznanjeno u sljedećih mjesec dana, prenosi Hina.

Hrvatski rukometaši ostali su bez odličja na Svjetskom prvenstvu u Francuskoj nakon što su u dvoboju za treće mjesto poraženi od Slovenije 30:31 (18:13), iako su u 40. minuti imali prednost od osam pogodaka, a u posljednjih osam ušli s viškom od pet golova.

Sjednica najavljena ubrzo nakon poraza

Predsjednik Hrvatskog rukometnog saveza (HRS) Tomislav Grahovac ubrzo nakon tog poraza najavio je za utorak sjednicu Upravnog odbora HRS-a s jedinom temom odlučivanja o povjerenju stručnom stožeru.

Babić je svoju ostavku nudio nakon ispadanja od Poljske u četvrtfinalu Olimpijskih igara u Riju, ali mu je ukazano povjerenje pred nastup na Svjetskom prvenstvu.

Za Sloveniju je ovo bilo prvo odličje sa svjetskih prvenstava, dok je Hrvatska ostala na jednom zlatu, tri srebra i jednoj bronci.

Izvor: Agencije