Smijenjeni direktor FBI-a: Amerikanci će odlučiti ko je pošten

Trump je Comeyja smijenio prošlog maja, a kao razlog je navedena istraga FBI-a o mogućoj saradnji Trumpove kampanje s Rusijom (EPA)

Bivši direktor Federalnog istražnog biroa (FBI) James Comey poručio je u subotu predsjedniku Sjedinjenih Američkih Država Donaldu Trumpu da će američki narod uskoro moći odlučiti ko je častan, a ko nije.

“Gospodine predsjedniče, američki narod uskoro će čuti moju priču i moći prosuditi ko je častan, a ko nije”, naveo je Comey na Twitteru.

Comeyjeva knjiga A Higher Loyalty planirana je za april, prenosi Beta.

Trump je Comeyja smijenio prošlog maja, a kao razlog je navedena istraga FBI-a o mogućoj saradnji Trumpove kampanje s Rusijom.

Comey je tada otkrio zabrinutost zbog nekoliko razgovora s Trumpom prije smjenjivanja.

Trumpove optužbe

Comeyjev zamjenik Andrew McCabe smijenjen je u petak. Trump ih je obojicu više puta optuživao za neiskrenost.

“Koliko je stotina hiljada dolara ženina (McCabeove žene) kampanja dobila od prijatelja Pokvarene H. Terryja M., koji je također pod istragom? Koliko laži? Koliko procurjelih informacija? Comey je znao za sve to, i još više”, naveo je Trump u subotu na Twitteru.

Kao kandidatkinja za državnu funkciju, McCabeova žena prihvatila je donaciju od organizacije tadašnjeg guvernera Virginije Terryja McAuliffea, dugogodišnjeg prijatelja i saradnika Hillary Clinton.

McCabe tvrdi da je njegovo otpuštanje dio “rata” Trumpove vlade protiv FBI-a.

Izvor: Agencije