Smrtonosna nesreća u Novom Travniku: Vozač pregazio ženu i četvero djece

Navodi se kako je policija lišila slobode vozača automobila koji je napravio udes (Twitter/ @kameni_nt)

Tridesetogodišnjakinja H.A. i maloljetna djevojčica poginule su, a troje djece je povrijeđeno, u saobraćajnoj nesreći koja se dogodila u petak navečer u Novom Travniku, potvrdio je za agenciju Fena glasnogovornik MUP-a SBK-a Hasan Hodžić, te istakao kako je priveden vozač automobila koji je udario pješake.

„Troje djece je prevezeno u bolnicu u Travnik. Prema našim informacijama, radi se o težim povredama, a jedno povrijeđeno dijete je naknadno smješteno u Klinički centar Univerziteta u Sarajevu“, kazao je Hodžić.

On je dodao kako je priveden vozač automobila Opel Astra R.N. (1984).

Hodžić je rekao da još ne može potvrditi informacije da su u nesreći, koja se dogodila oko 20:35 sati u Ulici Mehmeda Spahe, poginule majka i kćerka.

„Ženska osoba H.A. poginula je na licu mjesta, a djevojčica je preminula u bolnici“, rekao je on.

Borba za život

Ranije su bh. portali objavili kako se nezvanično navodi kako je riječ o majci i kćerki.

Nesreća se desila u 20:35 sati kada je vozač automobila Opel Astra udario pet osoba i nanio im povrede.

Portal Klix prenosi informacije iz Ministarstva unutrašnjih poslova Srednjebosanskog kantona (MUP SBK) kako je jedna osoba preminula, dok su preostale četiri prebačene u travničku bolnicu.

Nešto kasnije je potvrđena smrt još jedne osobe, te kako se još jednom djetetu ljekari bore za život.

Alkohol i narkotici

Dalje se navodi kako je policija lišila slobode vozača automobila koji je napravio udes, a portali navode kako se vjeruje da je bio u alkoholiziranom stanju.

Klix piše kako je nezvanično da je udario ženu i četiri djeteta. Majka i kćer su preminule, dok je sin u kritičnom stanju. Ovaj portal dalje piše kako preostalo dvoje djece pripada drugoj porodici.

Portal Dnevnog avaza navodi kako je vozač od ranije poznat policiji, te kako mještani navode da je sklon konzumiranju narkotika.

Izvor: Agencije