Oglasi

Smrtonosna željeznička nesreća u Crnoj Gori

Dva željeznička radnika iz Novog Sada poginula, a 28 ljudi povrijeđeno u sudaru putničkog voza i pružnog vozila.

Dvije osobe su poginule, a 28 je povrijeđeno u željezničkoj nesreći koja se poslije 17 sati u utorak dogodila u tunelu na pruzi između Mojkovca i Bijelog Polja na sjeveru Crne Gore.

Iz Željezničke infrastrukture Crne Gore saopćeno je da je došlo do sudara lokalnog voza sa pružnim vozilom, pri čemu su poginula dva radnika novosadske firme ZGOP koja na tom dijelu izvodi radove na uređenju pruge.

Kako je izvijestila reporterka Al Jazeere Milica Marinović, povrijeđeni su prevezeni u bolnice u Mojkovcu i Bijelom Polju.  

Uzrok sudara još nije utvrđen.

Medicinska njega povrijeđenih

U Željezničkom prevozu Crne Gore tvrde da žale zbog nesreće i da ne znaju zašto se vozilo našlo na pruzi, kazala je Marinović.

Miodrag Popović, nadzornik lokomotiva u Željeznicama Crne Gore, bio je u vozu u vrijeme kada se dogodila nesreća.

"Pošao je normalno iz Mojkovca", rekao je on. U vrijeme sudara, putnički voz kretao se brzinom od 50 kilometara na sat.

"Popadali smo, poskakali. Potrčao sam ka lokomotivi, naišao na mašinovođu ...  sav [je bio] krvav", rekao je Popović.

Direktor bolnice u Bijelom Polju Tomislav Jeremić rekao je kako se vrši ispitivanje povrijeđenih i za sada nema pacijenata koji bi se hitno trebali prevesti u Klinički centar.

Izvor: Al Jazeera

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove autora komentara, a ne stavove Al Jazeere Balkans. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja jer takvi komentari neće biti objavljeni. Al Jazeera Balkans zadržava pravo da određene komentare obriše bez najave i objašnjenja.