Solskjaer prvi kandidat za Mourinhova nasljednika

U 235 nastupa postigao 91 gol, od kojih je najznačajniji onaj pobjednički u finalu Lige prvaka 1999. godine protiv Bayerna (EPA)

Legendarni napadač Manchester Uniteda Ole Gunnar Solskjaer (45) najveći je favorit za preuzimanje dužnosti menadžera kluba s Old Trafforda do kraja ove sezone, objavila je agencija Reuters pozivajući se na izvor iz engleskog kluba.

Solskjaer je za Manchester United igrao od 1996. do 2007. godine te je u 235 nastupa postigao 91 gol, od kojih je najznačajniji onaj pobjednički u finalu Lige evropskih prvaka 1999. godine protiv Bayerna.

Nakon igračke karijere je tri godine vodio rezervnu ekipu Manchester Uniteda da bi od 2011. do 2014. bio trener Moldea s kojim je osvojio dva naslova prvaka Norveške, a nakon kratkog boravka u Cardiff Cityju, prije tri je godine ponovo sjeo na klupu Moldea.

Phelan također opcija

Uz Solskjaera kao kandidat za privremenog menadžera Uniteda spominje se još jedan bivši igrač i pomoćni trener kluba Mike Phelan (56).

On je za United nastupao od 1989. do 1994. godine, a zatim je 14 godina bio u stručnom štabu kluba.

U utorak je Manchester United uručio otkaz Joseu Mourinhu zbog serije loših rezultata koja je kulminirala 1:3 porazom od Liverpoola u nedjelju.

Izvor: Agencije