Sony prodao sedam miliona konzola PS4

Prodaja softvera za konzolu u protekloj godini bila je izuzetna (Getty Images)

Japanski elektronski gigant Sony od prošlogodišnjeg puštanja u prodaju PlayStationa 4 (PS4) prodao je sedam miliona takvih igračkih konzola širom svijeta, ali je danas priznao da ih ne može proizvoditi dovoljno brzo.

“Odgovor globalne igračke zajednice na PS4 bila je nevjerovatna i zaista smo počastvovani što igrači biraju PS4 kao narednu generaciju igračke konzole”, izjavio je Andrew House, predsjednik i izvršni direktor Sonyjevog odjeljenja za kompjutersku zabavu.

Milionska prodaja kopija softvera

Dodao je da je putovanje za PS4 tek počelo te da, uprkos tome što je kompanija suočena sa problemima zbog snažne potražnje širom svijeta, Sony ostaje posvećen zadovoljavanju potreba klijenata, prenosi FP.

Prodaja softvera za konzolu je također bila snažna, pri čemu je do 13. aprila ove godine prodano više od 20,5 miliona kopija u maloprodaji širom svijeta i putem digitalnog preuzimanja.

PS4 se za dominaciju na tržištu digitalne kućne zabave bori sa Microsoftovim “Xbox One” i Nintendovim “Wii U”, u uvjetima kada su igračke konzole pod sve većim pritiskom da dokažu vrijednost u svijetu sveprisutnih smartphonea i tableta sa igricama.

Izvor: Agencije