SP 2018: Mandžukić upitan za baraž protiv Grčke

Napadač 'Vatrenih' i Juventusa bio je na pregledu magnetskom rezonancom, koja nije pokazala strukturna oštećenja (EPA)

Napadač Mario Mandžukić je upitan za prvu utakmicu reprezentacije Hrvatske protiv Grčke u dodatnim kvalifikacijama za Svjetsko nogometno prvenstvo 2018. godine, prenose agencije.

Iz Hrvatskog nogometnog saveza su saopćili kako će Mandžukić idućih dana trenirati po posebnom tretmanu pred meč u četvrtak na Maksimiru.

Napadač “Vatrenih” i italijanskog Juventusa je u ponedjeljak bio na pregledu magnetskom rezonancom, koja nije pokazala strukturna oštećenja.

Reprezentacija Hrvatske, koja se okupila u Zagrebu, nakon prvog meča u četvrtak u Hrvatskoj, revanš utakmicu u Grčkoj igra u nedjelju.

Dalićeva upozorenja

Selektor “Vatrenih” Zlatko Dalić upozorio je na nezgodne strane grčke selekcije.

“Oni imaju poseban stil, možda nisu kvalitetni koliko su teška momčad”, istakao je on gostujući u Al Jazeerinoj emisiji Sportski magazin.

“Igraju s puno prekida, faula, puno uzimaju vremena, teško primaju gol, ali i teško daju.”

Dalić je istakao kako Grci prave puno prekida i spornih situacija te podsjetio kako se to upravo dešavalo i Bosni i Hercegovini, s kojom se Grčka takmičila u kvalifikacijama.

“Oni to hoće i mi to moramo izbjeći i nametnuti svoj stil igre. Sva naša koncentracija mora biti samo na teren”, dodao je on.

Problemi za Skibbea

Ni njegov grčki kolega Michael Skibbe nije bez problema.

Nakon što je ostao bez Kostasa Manolasa i Petrosa Mantalosa, zbog povrede Skibbe možda neće moći računati ni na štopera Sokratisa Papastathopoulosa.

Igrač Borussije Dortmund se povrijedio u meču protiv Bayerna u subotu, nakon čega je zamijenjen.

Grčki selektor se nada kako će se Papastathopoulos ipak oporaviti do četvrtka, međutim, kako je ostao i bez kažnjenog Manolasa, odlučio je pozvati dva nova odbrambena igrača – Mariosa Oikonomoua (SPAL, Italija) i Dimitrisa Kolovetsiosa (Panathinaikos).

Izvor: Al Jazeera i agencije