SP: Odbojkaši Srbije došli do prve pobjede

Srpski odbojkaši će u idućem meču igrati protiv Australije (EPA)

Odbojkaška reprezentacija Srbije pobijedila je Argentinu u drugom kolu skupine A na Svjetskom prvenstvu u Poljskoj rezultatom 3:1 (25:17, 20:25, 25:21, 25:21) što je prva pobjeda srpskih odbojkaša na turniru, nakon početnog poraza od Poljske rezultatom 3:0.

Izabranici Igora Kolakovića očito su se oporavili od poraza u susretu protiv Poljaka, odigranom u nesvakidašnjim uvjetima za odbojku, na Nacionalnom nogometnom stadionu u Varšavi, pred 65.000 navijača.

Reprezentacija Srbije je protiv Argentine u Wroclawu pokazala pravo lice, prenosi Tanjug, i u svim elementima igre nadigrala „Gaučose“, iako je imala oscilacija tokom meča.

„Sa psihološke strane ovo je bila jako teška utakmica posle uvodnog poraza od Poljske. Argentina je ekipa u rangu sa nama, talentovana i mislim da smo taktički dobro igrali. Prijem je funkicionisao, što je dovelo do toga da igramo sigurnije. Bilo je i grešaka, ali moramo biti zadovoljni pobedom“, rekao je izbornik Kolaković novinarima nakon meča.

Oscilacije u igri

Srpski odbojkaši su odlično počeli meč i poveli 1:0, a potom malo popustili u koncentraciji, što su Argentinci iskoristili i izjednačili.

Uslijedio je treći set u kojem je Srbija naglo „ubacila u brzinu“, došla do prednosti od čak devet poena (24:15), a onda je ponovno smanjila tempo, dopustivši Argentincima da naredaju seriju poena te je tek servis pogreškom protivnika povela sa 2:1.

Srbija je u četvrtom setu nastavila u istom ritmu i efikasnom igrom došla do prve pobjede na turniru.

Reprezentativac Srbije Miloš Nikić smatra da će pobjeda nad Argentinom mnogo značiti na planu samopouzdanja ekipe uoči nastavka turnira u kojem igraju protiv Australije.

„Bilo je jako bitno da se vratimo posle poraza u prvom kolu. Očekujem sve bolje partije i da ćemo iz grupe izaći sa dobrim skorom. Pobedu je doneo naš dobar prijem, pa je tehničaru Jovoviću posao bio olakšan. Najbitnije je da u meč protiv Australije uđemo kao danas i pobeda neće izostati“, naveo je Nikić.

Marko Podraščanin potvrdio je kako je reprezentacija čiji je član ostvarila velika tri boda u važnom meču.

„Ispoštavali smo dosta toga iz svlačionice, iako smo imali nekoliko grešaka. Ipak, bili smo odlični u odbrani i ostvarili smo bitnu pobedu. Želim da u narednu rundu odemo sa devet bodova kako bi imali što veće šanse za polufinale“, naveo je Podraščanin.

Utakmica protiv Australije na programu je u četvrtak.

Izvor: Agencije