SP: Poznato šest parova osmine finala

Švicarsku do pobjede vrijedne plasmana u osminu finala sa tri gola vodio Xherdan Shaqiri (EPA)

Nogometna reprezentacija Francuske plasirala se u osminu finala Svjetskog prvenstva u Brazilu kao pobjednik grupe E, dok je drugo mjesto osvojila Švicarska.

Francuska je u susretu trećeg kola u Rio de Janeiru s Ekvadorom odigrala 0:0, dok je Švicarska u Manausu bila bolja od Hondurasa sa 3:0.

“Trikolori” su takmičenje u grupi okončali sa sedam bodova, druga Švicarska sakupila je šest, Ekvador je završio kao treći sa četiri, dok je Honduras posljednji bez bodova.

Iako je imala veliki broj prilika, Francuska protiv Ekvadora nije uspjela ostvariti i treću pobjedu na Mundijalu, dok je Švicarsku do pobjede vrijedne plasmana u osminu finala sa tri gola vodio Xherdan Shaqiri (6, 31, 71).

Nakon susreta trećeg kola grupa A, B, C, D, E i F poznato je 13 reprezentacija koje su izborile plasman u osminu finala SP-a u Brazilu.

Još tri nepoznanice

To su Argentina, Belgija, Brazil, Čile, Kolumbija, Kostarika, Meksiko, Holandija, Urugvaj, Grčka, Francuska i Švicarska.

Poznato je i šest parova osmine finala:

Brazil – Čile (28. juni, Belo Horizonte)

Kolumbija – Urugvaj (28. juni, Rio de Janeiro)

Holandija – Meksiko (29. juni, Fortaleza)

Kostarika – Grčka (29. juni, Recife)

Francuska – Nigerija (30. juni, Brasilia)

Argentina – Švicarska (1. juli, Sao Paulo)

Preostala dva para bit će poznata nakon posljednjih utakmica grupa G i H koje su na programu u četvrtak, a sastaju se: Portugal – Gana, SAD – Njemačka (G, 18:00) te Alžir – Rusija i Južna Koreja – Belgija (H, 22:00).

Izvor: Agencije